28 Şubat aramaları BBC'de

28 Şubat aramaları BBC'de
12 Nisan 2012 18:54

28 Şubat soruşturması kapsamında Türkiye’nin çeşitli kentlerinde çok sayıda emekli subayın evlerinin aranması, yurt dışında da yankılandı.

28 Şubat soruşturması kapsamında Türkiye’nin çeşitli kentlerinde çok sayıda emekli subayın evlerinin aranması, yurt dışında da yankılandı. BBC, “Türk polisinin, silahlı kuvvetlere yönelik yeni operasyonda düzinelerce emekli askerin evlerine baskın düzenlediği”ni bildirdi.

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC, 1997 yılında “Erbakan hükümetinin düşüşünde kilit bir rol oynayan emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında bir gözaltı emri çıkarıldığını” kaydettiği haberinde evleri aranan diğer emekli askerlerin de “post-modern darbe”nin gerçekleştirdiği dönemde üst düzey görevlerde bulunduklarına dikkat çekti.

 

Geçen hafta 12 Eylül davasının başladığı da anımsatan BBC, AKP’nin 1998 yılında Anayasa Mahkemesi’nce yasaklanan Refah Partisi’nden ortaya çıktığını da belirtirken, Erdoğan hükümetinin “ordunun Türk siyasi yaşamındaki etkisini azaltma girişimlerine öncülük yaptığı”nı da vurguladı.