Hafta içi judo hafta sonu ebru sanatı yapıyor

Hafta içi judo hafta sonu ebru sanatı yapıyor
25 Ağustos 2013 09:33

Konya’da babasının izin vermemesine rağmen judo antrenmanlarına gizlice giderek çalışmaya devam eden işitme engelli 19 yaşındaki Abdullah Sevinç, katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarılarla büyük taktir topluyor.

 

 

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 2-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen İşitme Engelliler Olimpiyatlarında rakibini yenerek olimpiyat üçüncüsü olan Abdullah Sevinç, daha önce de dünya birinciliği ve Türkiye birinciliği aldığını söyledi. Sevinç judonun yanında ebru sanatıyla uğraştığını belirterek, sanat sayesinde sporda da başarılı olduğunu ifade etti.

 

BABASINDAN GİZLİ BAŞLADI BAŞARILARA İMZA ATTI

 

Doğuştan yüzde 67 oranında duyma kaybı bulunan işitme engelli 19 yaşındaki Abdullah Sevinç, 2008 yılında Konya İşitme Engelliler Okulu lise 1’inci sınıfta öğrenim görürken beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine judoya başladı. Ancak babası Gürcan Sevinç, oğlunun judo sporu ile ilgilenmesine karşı çıktı. Spora karşı büyük ilgi duyan Sevinç, babasından gizli olarak antrenmanlara gitmeye başladı. İlerleyen süre içerisinde judoda büyük başarı gösteren Sevinç, ilk olarak 2010 yılında Gaziantep’de yapılan İşitme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası’nda 66 kiloda birinci oldu. Şampiyonalara katılmaya devam eden Sevinç, 2012 yılında ise Kilis’te düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 66 kiloda yine Türkiye birinciliği alarak kendisini kanıtladı. Aynı yıl Eylül ayında Venezuella’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda da büyük başarı gösteren Sevinç, dünya şampiyonu olarak judodaki başarısını gösterdi. 2013 yılında da düzenlenen yarışmalara katılan Sevinç, 18-19 Ocak tarihleri arasında Karaman’da yapılan Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Türkiye Birincisi olurken, son olarak 2-4 Ağustos tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda da 73 kiloda Japon rakibini yenerek olimpiyat üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

 

İSTİKLAL MARŞINI OKUTTUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

 

Yeni hedeflerinin Avrupa şampiyonası ve 2017 yılında Ankara’da düzenlenecek olan Olimpiyatlarda başarı sağlamak olduğunu belirten Sevinç, “Beden Eğitimi öğretmenimin tavsiyesi ve desteği ile judoya spora başladım. Babam izin vermedi ama ben gizlice antremanlara katıldım. Daha sonra büyük başarı göstererek madalyalar aldım. Son olarak Sofya’daki olimpiyatlarda bronz madalya alarak, İstiklal Marşını okuttuğum için mutluyum. Önümde Avrupa Şampiyonası ve Türkiye’de yapılacak olan olimpiyatlar var. Büyük bir hırsla bu yarışmalara hazırlanıyorum. Hedefimde de başarılı olmak var” dedi.

 

YORGUNLUĞUMU EBRU SANATIYLA ATIYORUM

 

Spor yaparken hafta sonları da ebru sanatıyla ilgilendiğini ifade eden Sevinç şunları söyledi. “2008 yılından beri ebru sanatıyla uğraşıyorum. Hafta içi judo hafta sonu ebru yapıyorum. Bu benim bütün yorgunluğumu alıyor. Maçlarda konsantre olmamı sağlıyor.
Abdullah’ın Türkiye adına büyük başarılar elde ettiğini belirten antrenörü Zayid Demirdöğen, Abdullah, Türkiye ve Konya adına büyük başarılar elde etmiştir. Bundan sonra önümüze bakacağız. Amacımız Avrupa ve ülkemizde düzenlenecek Olimpiyatlarda başarılı olmak” diye konuştu.