CHP’li Eryılmaz: Suriye’ye askeri müdahaleye cesaret edemezler

CHP’li Eryılmaz: Suriye’ye askeri müdahaleye cesaret edemezler
29 Ağustos 2013 13:19

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, Suriye’ye müdahalenin an meselesi olduğunun konuşulduğunu belirterek, “‘Şimdi, biraz sonra müdahale ederiz diye atıp tutuyorlar. Ben buradan söylüyorum; Suriye’ye bir askeri müdahale söz konusu değildir. Buna da kesinlikle cesaret edemezler” dedi.

 

Hatay’ın İskenderun İlçesi Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler’in yeni kurulan Arsuz İlçesi’nden belediye başkanı aday adayı açıklaması için düzenlenen gecede, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve partiler ile vatandaşlar İskenderun Casmin Otel’de bir araya geldi.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “Olmasını hiç istemiyoruz ama belki de saatler sonra AK Parti’nin yanlış politikaları sonucu, Ortadoğu ve Türkiye ateş içinde kalacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye’yi değil, Ortadoğu’yu da bataklığa dönüştürmek üzere. Küresel güçlerin taşeronluğunu yaparak, bugün Suriye’de Müslüman’ın Müslüman’ı, kardeşin kardeşi öldürmesine sebep olan kişidir Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.

 

‘BÖLGEMİZDE SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

 

CHP Hatay Millvetvikili Refik Eryılmaz ise Suriye’ye müdahalenin konuşulduğu, planların yapıldığı saatlerde, İskenderun’da yaptığı açıklamada, askeri müdahaleye kimsenin cesaret edemeyeceğini ileri sürdü. Eryılmaz, şöyle konuştu:

 

“Bugün Suriye’de, Suriyeliler arasında bir kavga yaşanmıyor. Suriye’de, Suriye halkıyla, küresel güçlerin desteklediği küresel teröristler arasında savaş yaşanıyor. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Biz bölgemizde savaş istemiyoruz. CHP olarak, olayların başında da bunları söyledik. Biz, kardeş dost komşu ülkeye, komşu bir halka, ortak kültürü, ortak inancı paylaşan halka, dışarıdan bir müdahaleyi asla kabul etmeyeceğiz. ‘Biraz sonra müdahale ederiz’ diye atıp tutuyorlar. Ben buradan söylüyorum; Suriye’ye bir askeri müdahale söz konusu değildir. Buna da kesinlikle cesaret edemezler. Çünkü karşılarında Suriye halkını göreceklerdir.”

 

‘ŞEHİTLERE NEDEN AĞLAMIYORSUNUZ?’

 

Eryılmaz, geçtiğimiz günlerde Suriye’de meydana gelen bombalı saldırıda ağır yaralanan 3 yaşındaki çocuğun Adana’daki bir hastanede tedavi olduğunu, yüzünü tanınmayacak halde gördüklerini belirten konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda, o günkü saldırıda yaralanan ve Adana’da yatan 3 yaşındaki bir çocuğun yüzü tanınmayacak hale geldi. Bizim dinimizde bunun yeri var mı? Bunu Müslümanlığın neresine oturtuyorsunuz? Duygu sömürüsü yapıyorsunuz. Mısır’da babası öldürülen bir çocuğa ağlıyorsunuz tamam ama kendi ülkenizde öldürülen çocuklara neden ağlamıyorsunuz? Kendi ülkenizde öldürülen askerlere, şehitlere neden ağlamıyorsunuz? Bunu sorma hakkımız yok mu bizim? Sabahtan beri telefonlarım susmuyor. Bölgede bir gerginlik var. İnsanlarımız haklı olarak endişeli. ‘Ne olacak?’ diye soruyorlar. Hiç kimse ne olacağını bilmiyor.”

 

‘GENÇLERİMİZİ CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİK’

 

Taksim Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları için gözaltında veya tutukla olan gençlerin duruşmalarına katılarak, almadan gelmeyeceklerini ifade eden Eryılmaz, Eylemlerde gözaltına alınan gençleri milletvekilleri olarak Adana F Tipi Cezaevi’nde ziyaret ettiklerini söyledi. Cezaevindeki gençlerle tek tek görüştüklerini aktaran Eryılmaz, “Bunlar, Türkiye’de ne kadar yasa dışı örgüt varsa hepsine üye olmakla suçlanıyor. Bu arkadaşlarımızın, gençlerimizin birinin bir tek sabıkası yok. Bu gençlerimizin hepsi üniversite mezunu, hatta bazıları ikinci üniversiteyi okuyor. Bunlar bizim umudumuz, bunlar bizim geleceğimiz. Bunlar Türkiye’nin umudu. Bu gençlere terörist damgası vurmaya hiç kimsenin hakkı yok. Onlar bizim umudumuz, onurumuzdur. Onların duruşmasına da katılacağız. Sadece Hatay milletvekilleri olarak değil, CHP’nin tüm milletvekilleri ile gideceğiz ve o duruşmadan o gençleri de almadan gelmeyeceğiz” dedi.