8 kamu görevlisi memleketlerine gönderiliyor

8 kamu görevlisi memleketlerine gönderiliyor
13 Mart 2013 21:46

PKK’nın serbest bıraktığı ve Habur Sınır Kapısı’nda ailelerine kavuşan 8 kamu görevlisi birinci derecedeki yakınları ile birlikte askeri helikopterlerle Diyarbakır’a götürüldü.

Akşam saatlerinde Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’na inen kamu görevlileri ve aileleri daha sonra Diyarbakır Havaalanı’nı VİP salonuna getirildi. Kamu görevlileri ve aileleri burada Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay karşıladı. Yemek ikram edilen kamu görevlileri ve ailelerinin basın mensuplarıyla görüştürülmelerine izin verilmedi. 

 
VİP salonunda bir süre dinlenen ailelerden Gaziantepli olan Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Şanlıurfalı olan erler Hadi Gizli ile Reşat Çeçan ile Mardin’in Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı er Ramazan Başaran, karayoluyla memleketlerine gönderildi. Kaçırılanlar arasında bulunan Kaymakam adayı Kenan Erenoğu ile Uzman Çavuş Zihni Koç, polis memuru Nadir Özgen Ankara’ya Astubay Abdullah Söpçeler, İstanbul’a uçakla gönderildi. Zihni Koç, Ankara’dan karayoluyla memleketi Amasya’ya, Nadir Özgen, Ankara’dan Aydın’a, Abdullah Söpçeler de İstanbul’dan karayoluyla Kırklareli’nin Babaski İlçesi’ne gideceği belirtildi.