70'lik dedelerin bilardo merakı

70'lik dedelerin bilardo merakı
11 Mart 2013 01:34

Kuzey Almanya’nın Delmenhorst kentinde yaşayan Elazığlı Ali Çakmak (74) ile Giresunlu Mustafa Çolak (70) boş zamanlarını bilardo oynayarak değerlendiriyorlar.

 

 

 

Emekli olan ve onlarca torunları bulunan Çakmak ile Çolak, bilardo oynamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtiyorlar. Bilardonun da bir spor olduğunu dile getiren her iki gurbetçi Türk, ‘Herkese bilardo oynamayı tavsiye ediyoruz’ diye mesaj veriyorlar.

40 yıldır oynuyorum

 

 

 

Boş zamanlarını Delmenhorst DİTİB Merkez Camisinde geçirdiğini, namazdan sonra lokalde bulunan bilardo başına geçtiklerini anlatan Ali Çakmak, ‘Artık emekliyiz. Fazla yapılacak iş yok. Spor yapamıyoruz. Gençlerden fırsat bulursak burada bilardo oynayarak spor yapmaya çalışıyoruz.  40 yıldır oynuyorum. Ama artık eskisi gibi her oyunu kazanamıyorum. Gençlere tavsiye ederim. Para karşılığında olmadığı sürece ve fazla oynamamak kaydıyla bu spor yapılsın’ dedi.

 

Bilardo ile formda kalıyoruz

 

 

 

Mustafa Çolak ise bilardo oynayarak formda kaldıklarını söyledi. Bilardo oynamanın kötü bir alışkanlık olmadığını belirten Çokal, ‘Belki bazıları bizi kınayabilir ama bilarda iyi bir spor. Bu sporu 2 yıldır yapıyorum ve eskiye göre daha zindeyim. Herkese tavisye ederim’ diye konuştu.

DİTİB Merkez Camisi onursal Başkanı Mahmut Andız cami lokalinde bilardo masasının bulunmasının çok iyi bir fikir olduğunu dile getirdi. Andız, ‘Bu spor buraya gelen yaşlılarımızda, gençlerimizde oynuyor. Yaşlılarımız hem spor yapıyor hem de boş zamanlarını değerlendiriyorlar. Kural dışına çıkılmadığı sürece bilarda güzel bir alışkanlık’ dedi.