6 ilde, 11 yangınla mücadele devam ediyor

6 ilde, 11 yangınla mücadele devam ediyor
4 Ağustos 2021 07:55

Türkiye’de orman yangınlarını söndürme çalışmaları sekizinci günde devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli yangınlarla ilgili yaptığı son açıklamada “6 ilde, 11 farklı yangınla mücadele devam ediyor, 32 ilde 152 yangın kontrol altına alındı” dedi. Sağlık Bakan Koca, Muğla’da 1, Antalya’da ise 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

 

Türkiye’de pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz tamamen kontrol altına alınamayan orman yangınlarıyla mücadele sekizinci gününde de devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlarda son duruma ilişkin “6 ilde, 11 farklı yangınla mücadele devam ediyor, 32 ilde 152 yangın kontrol altına alındı” bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın bölgeleri olan Muğla’da tedavisi devam eden 36 hasta olduğunu ve 1 kişinin vefat ettiğini, Antalya’da ise tedavisi devam eden 11 hasta olduğunu ve 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna’dan toplamda 18 hava aracı destek veriyor.