40 Mehmetçik PKK'ya teslim olmamak için uçurumdan mı atladı?

40 Mehmetçik PKK'ya teslim olmamak için uçurumdan mı atladı?
22 Kasım 2012 19:29

ERZURUM 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemi ile tutuklu yargılanan PKK’nın İran’daki kolu olan PJAK’lı terörist Ahmet Güreş, şok itiraflarda bulundu.

Şemdinli’de 1996 yılında PKK’nın karakola düzenlediği saldırıda, teröristlere teslim olmak istemeyen 40 Mehmetçinin uçurumdan atladığını şok iddiasında bulunan terörist Ahmet Güreş, şunları anlattı:


 
“Şemdinli’nin Irak’a yakın tarafında bulunan bir askeri karakola, 1996 yılında Ekrem kod isimli Hıdır Sarıkaya’nın talimatı ile bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıda 40 askerin kayıp olduğu söylenmişti ve İran askerlerine verildiği belirtilmişti. Daha sonra duyduğumuza göre, askerler teslim olmamak için uçurumdan aşağı atlayarak canlarına kıymışlardı.”


 
PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında yakalanmasının ardından, İran’ın örgütün Türkiye’ye saldırılarına devam etmesi için çaba gösterdiğini ileri süren Ahmet Güreş, “İran devleti ve istihbaratı ısrarla bize ‘Ateşkeş yapmayın, Türkiye ile savaşın’ diye tehditlerde bulundu. Hatta kamplarımızı dağıtacaklarını söylediler. Tahminime göre 1500 örgüt mensubu, Kuzey Irak’a gitmek zorunda kaldı. İran devleti ‘Madem siz iş yapmıyorsunuz’ diyerek Şehidan kampına savaş açtı. Açıkça bize ‘Savaşmayacaksanız, kampları boşaltın’ diyorlardı. Bunun üzerine kampta 300 kişiden 60 kişi kaldı, ben de bunların arasındaydım. Kamptan ayrılanları, İran devleti araçlarla Kuzey Irak’a kadar bizzat götürdü” dedi.
 
HASTALAR ERMENİSTANVE BARZANİ HASTANELERİNDE
 
PKK’nın ağır hastaları Ermenistan’da ve Kuzey Irak’daki Barzani’nin hastanelerinde tedavi ettirdiğini söyleyen Ahmet Güreş, ifadesinde şöyle dedi:
 
“PKK’nın Ermenistan’da 2 derneği ve bir de satın aldığı iki katlı evi var. Buralar Ermenistan istihbarat binasına 5-6 metre mesafededir. Bu ev genelde, örgüt mensuplarının tedavilerine yönelik olarak kullanılır. Tedavisi ağır olanlar Ermenistan’da, normal hastalar ise Kuzey Irak’ta Barzani yönetimindeki hastanelerde tedavi olurlar.”
 

Terörist Ahmet Güreş, İran ve Irak’ın kendilerine silah ve malzeme yardımı yaptığını ileri sürerek, “Mesut ve Necirvan Barzani’nin alt kadrosunda çalışanlar, Barzani’nin talimatı ile bizzat gelerek görüşürlerdi. İran istihbaratı, bir seferde en az 200-300 Kaleşnikof silah, Bixi, Kanas, roketatar ve mühimmat, el bombalarını getirerek örgüte teslim ediyorlardı. Bu teslimatı Xınere 10 kilometre yakınlarda bir PKK nizamiyesinde teslim ediyorlardı. Para olarak da yaklaşık 500 dolar alıyorlardı. Bu alışverişleri 1998- 2003 yıllarında yine Xınere kampında gördüm. İran hükümeti, hiçbir zaman Türkiye ile dost olmadı” dedi.


 
Terörist Ahmet Güreş, “Örgüte en çok Türkiye’den katılım vardır. Van üzerinden sağlanır, katılımların yüzde 80’i köy korucularının refakati ile gerçekleşir. O zamanki bağımsız milletvekillerinden örgüt hoşlanmazdı. Örgüt kendisine içinden birini lider olarak görmek ister, siyasilere güvenmez” diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti, terörist Ahmet Güreş’in tutukluluk durumunun devamına karar vererek duruşmayı 25 Aralık’a erteledi.