30 yıldır bitmeyen yol! CHP’li Kaya: Araklı-Bayburt yolu neden yapılmıyor?

30 yıldır bitmeyen yol! CHP’li Kaya: Araklı-Bayburt yolu neden yapılmıyor?
27 Ağustos 2021 08:58

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 1990 yılında ilk adımı atılarak yapım çalışmalarına başlanan ancak yıllardır bitirilemediği için ölüm saçan Araklı-Bayburt yolunun neden tamamlanmadığını sordu.

 

 

 

Bitirildiğinde Trabzon’un Doğu Anadolu’ya açılan önemli kapılarından biri olacak Araklı-Bayburt yoluna ilişkin olarak Kaya, “Yapımı 1990 yılına dayanan Araklı- Bayburt yolu sık sık kazalarla gündeme geliyor. Bu kazalarda Canlarımız gidiyor, mal kayıpları yaşanıyor. Özellikle Yüksek tonajlı tır ve yük kamyonlarının yoğun olarak kullandığı bu yol, bu yoğunluğu artık kaldırmıyor. Bakımsız, sık virajlı, dik yokuşları olan, iki aracın yan yana zorla geçebildiği bu yolda maalesef sıkıntı büyük, kazasız gün yok. Bu yolun bitirilmemesi bölgemiz açısından büyük bir kayıptır, talihsizliktir. Dile kolay tam 30 yıl olmuş başlayalı. Her fırsatta ‘Yol yaptık’ diye övünen AKP yetkililerine soruyorum, niye bitmiyor bu yol, niye?” dedi.

 

 

TÜNEL VAR YOL YOK?

 

 

Mevcut iktidarın çözüm odaklı değil, rant odaklı çalışma yaptığına dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

“Araklı- Bayburt üzerinde 4 km’lik Salamkaş Tüneli yaptıklarında, ‘60 yıllık hayal gerçek oldu’ dediler. ‘İki şehri birleştirdik’ diye nutuk attılar. Ama yolların durumunu hiç görmediler. Yolun iki tarafı bakımsızlıktan neredeyse kullanılamaz hale gelmiş, bunu neden görmüyorsunuz? Neden bu yolu yapmıyorsunuz? Doğru düzgün yolu olmayan yere sadece tünel yapmak ne kadar doğrudur? Tünel var ama tünelin yolu yok. Böyle şey olur mu? Tünel işlerinde olan rant yol işlerinde yok mu? Bu nedenle mi yapılmıyor yol? Araklı-Bayburt yolu şehirlerarası bir yol olmaktan öte birçok yaylamızın ve köyümüzün yoludur. Bu yolun acilen yatırım planlarına alınması ve bitirilmesi gerekir. Artık bu yoldaki kaza haberlerini değil, yolun yapıldığı haberlerini duymak istiyoruz.”
ARAKLI BAYBURT (1)

ARAKLI BAYBURT (2)

ARAKLI BAYBURT (3)