3 yılda itibar kayıp mı oldu?

3 yılda itibar kayıp mı oldu?
3 Ağustos 2012 14:53

Başbakan Erdoğan ile beyzbol sopasıyla telefonda konuşan Obama’nın Beyaz Saray tarafından servis edilen fotoğrafı Ankara’da tartışılmaya devam ediyor. Yıllar önce merhum Başbakan Ecevit’in dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile çektirdiği fotoğraf için afiş basıp “Türkiye’nin itibarını yükselttik” iddiasında bulunan AKP sözcüleri ise sessizliğini koruyor.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in, ABD Başkanı Bill Clinton ile Oval Ofis’teki bu fotoğrafı AKP tarafından  üç yıl önce “siyasi malzeme” yapıldı.

H&H YORUM

O günlerde Ecevit 75 yaşındaydı ve sağlındaki bozulma hemen hemen herkes tarafından biliniyordu. 2000 yılında çektirilen bu fotoğrafı AKP siyasi malzeme olarak kullandı.

AKP afişinde Ecevit-Clinton fotoğrafının yanında 10 yıl sonraki Erdoğan-Obama fotoğrafı “10 yılda Türkiye’nin itibarını yükselttik” alt yazısıyla verildi.

Kamuoyundan büyük  tepki çeken fotoğraf yargıya da taşındı. Ancak, AKP sözcüleri hemen hemen her platformda benzer iddiaları dile getirmekten kaçınmadı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, afişle ilgili olarak “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.  Yani mahkeme bir suç unsuru bulamadı, ancak AKP’ye tepkiler sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’dan bir fotoğraf daha servis edildi. Obama’nın Erdoğan’la görüştüğü sırada çekildiği belirtilen fotoğrafta Obama bir elinde beyzbol sopası tutuyordu…

Ankara günlerdir bu fotoğrafı tartışıyor.

2000 yılından bu yana 12 yıl geçti. Bu fotoğraf AKP’nin Türkiye’nin itibarını ne kadar yükselttiğinin açık bir kanıtı oldu.

Ecevit’in fotoğraflarını o dönem manşetlerine taşıyan medya ve AKP sözcüleri sessizliğini hala koruyor.

H&H olarak CHP’li hukukçulara tavsiyemiz bir afiş hazırlatarak, Erdoğan’ın Obama ile “yakın ilişki” halini halka anlatması ve Türkiye’nin uluslar arası itibarını göstermeleridir.