2002'den beri kaç öğrenci yaralandı?

2002'den beri kaç öğrenci yaralandı?
22 Aralık 2012 00:01

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz Başbakan’a ODTÜ olaylarını sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi veren Yılmaz, geçtiğimiz Salı günü ODTÜ’de meydana gelen olayları sordu. 


 
Öğrencilerin hiçbir taşkınlık yapmadan yürümelerine rağmen 3600 polisin şiddetle müdahalede bulunduklarını dile getiren Yılmaz; “ODTÜ’deki öğrenci gösterileri sırasında  sınıflara ,öğretim görevlilerinin odalarına çok sayıda gaz bombası atılmış ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış BARIŞIK, polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi nedeniyle beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alınmıştır.” diyerek Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu: 

1-  ODTÜ’de barışçıl bir şekilde yapılan öğrenci yürüyüşüne polisin müdahalesi ve  orantısız güç kullanması  doğru bir müdahale şekli midir?  
 
2-  Demokratik ülkelerde öğrenci protestoları demokrasinin gereği olarak algılanırken sizin hükümetiniz döneminde öğrenci gösterilerine sadece diktatörlüklerde yaşanacak şekilde müdahale edilmesi ileri demokrasi söylemi ile  ne kadar uyuşmaktadır?
 
3- Üniversite öğrencisi Barış BARIŞIK’ın ağır bir şekilde yaralanmasına neden olan polisler ve emniyet amirleri hakkında  bir soruşturma açılması düşünülmekte midir?  
 
4-  ODTÜ’deki öğrenci protestoları nedeniyle kaç öğrenci gözaltına alınmıştır? Bu öğrencilerin gözaltına alınmalarının gerekçesi nedir?
 
5-  İktidara geldiğiniz 2002 yılından bu yana kaç  öğrenci polisin müdahale ettiği olaylarda yaralanmıştır, hayatını kaybeden var mıdır?  Halen tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilere atfedilen suç nedir?