2. ŞENOL BALABAN BOMBASI

2. ŞENOL BALABAN BOMBASI
29 Eylül 2011 11:32

Görevden Alınan CHP Eski İl Başkanı Tarık Şengül Hakkında Suskun Kalan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Eleştiren Şenol Balaban’ın Sözleri Gündeme Bomba Gibi Düştü

 

Bugün Balaban Bombasının Yankılarını Sürecin En Yakın Takipçileriyle Sizlere Aktarmaya Devam Edeceğiz.

 

HH

 

BÜYÜK BİR RANT

 

Tarık Şengül CHP İl Başkanı olduğu dönemde bir basın toplantısı yapmış ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in kendisini arayarak bir işadamına destek vermesini istediğini ve bu işadamının talep ettiği imar değişikliğine Yenimahalle Belediyesi’nin onay verdiğini ve bunun yaklaşıl 300 milyon dolarlık bir rant olduğunu iddia etmişti. CHP Genel Başkanı ise Şengül’ü bu açıklamasından sonra görevden almıştı.

 

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU BİZİ ZAN ALTINDA BIRAKTI

 

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban basın toplantısı düzenleyerek belediyeyi suçlayıcı ifadeler kullanan Tarık Şengül’ün iddialarını belgelerle çürütmek için basın toplantısı yapacaklarını duyurmuştu.Ancak daha sonra yapılan duyuru ile basın toplantısının Kılıçdaroğlu’nun isteği doğrultusunda iptal edildiği,açıklamanın bizzat Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından yapılacağı belirtilmişti.Aradan bir ay geçmesine karşın Genel Başkandan bu konuda bir açıklama gelmemesi üzerine Balaban : “Genel Başkan açıklama yapmayarak bizleri zan altında bıraktı.” Dedi.

 

BİRÇOK CHP’Lİ BALABAN’I HAKLI BULDU

 

Balaban’ın sözlerinin Sabah Ankara ve halkınhabercisi’nde yer almasından sonra birçok CHP’li Balaban’ı haklı bularak durumu mail ve telefonlarla dile getirdiler.Birçok mesajda : “Madem genel başkan bu konuda açıklama yapacağını söyledi,o halde bunu hemen yapmalıydı.Koskoca bir kurum ve bu partiye gönül vermiş insanlar zan altında kalmamalıydı.” Deniyordu.

 

ZEKİ ALÇIN ( CHP Ankara İl Başkanı ): TARIK ŞENGÜL’ÜN AÇIKLAMALARINI DOĞRU BULMUYORUM

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili olarak çalışmalarını sürdürdüğünü biliyorum.Önümüzdeki hafta içinde de bir açıklama yapmasını bekliyoruz. İl başkanı olarak ortada somut bir şey olmadığından bu konuda söyleyecek bir şey de yok. Ancak eski İl Başkanı Tarık Şengül’ün açıklamalarını doğru bulmuyorum. Bir il başkanı olarak bana sorun iletilse bunu kamuoyuyla paylaşmak yerine gereği neyse onu yapardım.

 

HİLMİ SARAL ( CHP Eski İl Başkanı ): KEŞKE YAPMASAYDIM DİYORDUR

 

 Böyle bir konuda bir şey söylemem doğru olmaz .Gidenin arkasından konuşmak kolaydır. Tarık Şengül şimdi ‘keşke böyle bir süreci yaşamasaydım’ diye düşünüyordur diye düşünüyorum. Tarık Şengül büyük bir talihsizlik yaşadı. Genel Başkan bir açıklama yapar mı onu bilemiyorum.

 

ALİ YILDIZLI ( CHP Eski İl Başkanı ) : BENİM İÇİN FETHİ YAŞAR’IN AÇIKLAMASI ÖNEMLİ

 

Benim bu konuda yorum yapmam bile doğru olmaz. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gerekli açıklamayı yaptı. Benim için başkanımız Fethi Yaşar’ın açıklamaları önemlidir. Ben buna bakarım.