17 Şehit için tören

17 Şehit için tören
11 Kasım 2012 13:39

Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan ve ‘Dadaşlar timi’ olarak adlandırılan Jandarma Özel Harekat mensubu 17 asker için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törenin ardından şehitler kendilerine refakat eden yakınlarıyla birlikte uçakla memleketlerine uğurlandı.
 
BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU DA TÖRENDEYDİ
 
Törene, şehitlerin aileleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, çok sayıda bakan ve askeri yetkili katıldı.
 
Tören alanına gelen Başbakan Erdoğan, şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Törende şehitler için dua edildi. Duanın ardından şehitler kendilerine refakat eden yakınları eşliğinde memleketlerine uğurlandı.
 
17 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU
 
Dün saat 07.25’te Siirt’in Pervari ilçesinde operasyona giden askerleri taşıyan helikopterin kayalıklara çarparak düşmesi sonucu 17 asker şehit olmuştu.
 
Şehit askerlerin 4’ünün helikopter mürettebatı, 13’ünün ise ‘Dadaşlar’ ismiyle anılan 3. Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı özel harekat timi olduğu öğrenildi.
 
NAAŞLAR GECE DİYARBAKIR’A GETİRİLDİ
 
Şehitlerin naaşları Siirt’ten askeri kargo uçağıyla gece saatlerinde Diyarbakır’a getirildi.
 
İlk olarak 3. Komando Tugay Komutanlığı Orgeneral Salih Omurtak Kışlası’nda bulunan Asker Hastanesi’ne getirilen naaşlar, ardından helikopterlerle Siirt Havaalanı’na götürüldü.
 
Şehitlerin cenazeleri; yakınları, Vali Ahmet Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ve Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun da hazır bulunduğu havaalanından askeri uçakla Diyarbakır’a gönderildi.
 
Gece saatlerinde Diyarbakır’a ulaşan şehitlerin cenazeleri, otopsiden sonra bugün düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.