Yüksek Lisans Tez Yazdırma

Yüksek Lisans Tez Yazdırma
21 Temmuz 2020 14:12

Tezli yüksek lisans akademik kariyer yapmak isteyen herkesin gitmesi gereken bir eğitimdir. Bu eğitim genellikle iki yıl sürer. Son aşamasında danışman eğitmen öğrenciye tez konusu verir ve öğrenciden belirli bir sürenin sonunda tezini teslim etmesi beklenir. Bu tez bilime ışık olacak nitelikte olmalıdır. Konulara yeni yorumlar katmak, bir sonraki öğrencilere belirlenen konu hakkında bilgi vermek için yüksek lisans tezi yazılır. Yüksek lisans tezi yazamayan öğrenciler yüksek lisans mezuniyeti yaşayamaz. Bu nedenle bitirme tezi oldukça önemli bir konudur. Fakat birçok öğrenci yüksek lisans tezi yazarken zorluk çekebilir. Bu da oldukça normal karşılanması gereken bir durumdur. Çünkü tez yazmak çok ayrıntılı ve zor bir süreçtir. Bitirme tezinde zorluk yaşayan öğrencilere yardımcı olmak için tez yazan yerler yapan kişiler ve kurumlar bulunur. Bu kişiler ve kurumlar tez yazdırma fiyatları yapar. Öğrenci belirlenen ücretler karşılığında tezini uzman kişilere yazdırır ve mezun olur.

 

Tez danışmanlığı yapan yerler genellikle öğrencilere her gün ve saatte yardımcı olur. Literatür taraması, kaynak araştırması, içerik belirleme, konuda ilerleme süreci, tez konusu analizi, dil bilgisi kontrolü, kaynakça ve dipnot gösterme gibi süreçlerde öğrenci ile danışman beraber ilerleyebilir. Çünkü tez konusunda öğrenci de mutlaka bilgi sahibi olmalıdır.

 

Tez Yazdırma Nasıl Yapılır?

 

Akademik danışmanınız yüksek lisans tezini belirli bir sayfa aralığında isteyebilir. Örneğin size 100 sayfa tez talebinde bulunulabilir. Böyle bir durumda yüksek lisans tez yazdırma yaptırdığınızda tez danışmanınıza mutlaka bunu bildirmelisiniz. Bazı yerler sayfa sayısına göre fiyat belirleme politikasına sahiptir. Bu nedenle tez yazdırma ücretleri bu şekilde belirlenebilir. Bazı tez danışmanları yalnızca teorik bilgi araştırması ister. Bazı danışmanlar ise laboratuvar araştırması, spss ve istatistik analiz talebinde bulunabilir. Bu durumda tez yazdırma analizle beraber daha pahalı bir ücrete tabii tutulma ihtimaline sahiptir.

Tez danışmanlığı alan öğrenciler çoğunlukla hiçbir şekilde tez yazım aşamasına dahil olmayacağını düşünür. Fakat öyle bir durum söz konusu olduğunda danışmanın sorduğu sorulara öğrenci cevap veremez. Böylece yüksek lisans mezuniyeti olmaz. Tez danışmanı tezi yazarken gerek internet üzerinden gerekse yüz yüze öğrenciye tez hakkında bilgi verir. Tüm aşamalardan öğrenci de haberdar olur ve tezi hakkında bilgi edinir. Tez hazırlama merkezi ya da tez danışmanı mail ya da sosyal iletişim ağları üzerinden sık sık öğrenciyle iletişime geçebilir. Tez yazım süreci kimi zaman bir yıl sürerken kimi zaman yarım dönem sürebilir. Bu tamamen konunun ilerleyişine bağlıdır. Çalışmanın ücreti detaylarda ilerleme yaşandıkça belirlenir.

Tez yazdırma sonucunda intihal kontrolünün doğru bir şekilde yapıldığına mutlaka emin olmalısınız. Danışmanların en çok dikkat ettiği konulardan biri de kopya bilgi almaktır. Bu nedenle yazılan tezde hiçbir zaman kopyalanmış bir yazı ya da dil bilgisi uyumsuzluğu olmamalıdır.