Yılmaz Ateş’ten Kılıçdaroğlu’na: CHP’liye güvenmiyorsunuz, hangi millete güveniyorsunuz?

Yılmaz Ateş’ten Kılıçdaroğlu’na: CHP’liye güvenmiyorsunuz, hangi millete güveniyorsunuz?
5 Mayıs 2020 16:35

CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bugün bir gazetede çıkan sözlerini eleştirdi:

 

 

Ateş açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“Sayın Genel Başkan’ın bugün bir gazetede yer alan sözlerini içim sızlayarak okudum. “Siyasi Partiler Kanununu değiştirelim, milletin vekilini liderler değil, milletin kendisi seçsin” diyor

 

Siyasi Partiler Kanunu, ön seçim yapılmasına engel değildir. Ön seçim yapmayan liderlerdir. CHP’de bugün ön seçimle gelmiş bir tek milletvekili, belediye başkanı yoktur. CHP, tek parti döneminde dahi bunu yapmadı.

 

Üyesine ön seçim hakkı tanımayan sayın Genel Başkan, partililerini milletin bir parçası olarak mı görmüyor? Kendi üyesine güven duymayan Sayın Genel Başkan, hangi  millete güven duymaktadır? Sayın Genel Başkan, partinin demokratik platformlarını da ortadan kaldırdı.

 

Küçük kurultay, Onur Kurulu’nu tüzükten sildi; Grup   Başkanvekilleri’nin seçimini fiilen işlemez hale getirdi. “Tek aday” dayatması ile yönetimlerini özgürce seçme hakkını partililerin elinden aldı. Keyfi olarak Mardin ilini, Ankara’nın Akyurt ilçesini kurultaya sokmuyor.

 

Bütün bunlar ortada iken siyasi partiler kanununu daha demokratik bir yapıya kavuşturma söylemine kimi inandırabilirsiniz? ”