Yetişkinlerde Şaşılık Ameliyatı

Yetişkinlerde Şaşılık Ameliyatı
29 Mart 2019 11:50

Şaşılık, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülen bir göz hastalığıdır. Erken çocukluk çağında şaşılık genellikle yüksek hasar kusurlarından kaynaklanırken, yetişkinlerde ani şaşılıkların ortaya çıkması bazen hipertansiyon ve diyabet gibi bazı genel durumlardan kaynaklanmaktadır. Ancak bazen felç, tümörler veya yaralanmalar gibi daha ciddi nedenler de olabilmektedir. Yetişkinlerde şaşılık ameliyatı hayatı son derece olumsuz etkileyen bir sorun olmaktadır.

 

 

Şaşılık Yetişkinlerde Nasıl Tedavi Edilir?

Şaşılık, rahatsız edici semptomlarını düzelten özel prizmatik gözlüklerle veya daha sıklıkla şaşı olan çocuklara uygulanan ameliyatlarla tedavi edilebilmektedir. Bir yetişkindeki şaşılık ameliyatı sadece estetik nedenlerle değil, birkaç kez ve can sıkıcı bir şaşı hastasını rahatlatmak ve ona normal ve üç boyutlu görmeyi sağlamak için yapılmaktadır. Çocuklarda şaşılık ameliyatı da etkili sonuçlar sağlamaktadır.

 

Yetişkinlerde Şaşılık Ameliyatı Yaş Sınırı

 

Şaşılık ameliyatı hastaya yardımcı olmak ve daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamaktadır. Şaşılık ameliyatı herhangi bir yaşta yapılabilmektedir. Şaşılık erkekler ve kadınlarda görülmektedir. Cerrahi olarak müdahale edilmektedir. Çünkü gözlerin ayrışmasını düzeltmek, onlara daha iyi bir profesyonel ve sosyal yaşam sağlamaktadır. Göz kayması ameliyatı nasıl yapılır? En iyi sonuçları veren yöntem ancak kapsamlı bir değerlendirme ile sağlanabilir.

 

Yetişkinlerde Şaşılık Cerrahi Düzeltmesi Ne Kadar Başarılı?

 

Şaşılık cerrahisi hastalarının tek bir ameliyatla önemli ölçü de estetik olarak iyileşmesini sağlamaktadır. Bazen, genellikle yıllar sonra, başlangıçtaki iyi bir sonuç değişebilmektedir. Ardından ek bir prosedür sorunu tekrar düzeltebilir. Cerrahın başarısı, ortaya çıkan gözün görme düzeyi, önceki şaşılık müdahalelerinin geçmişi ve elbette cerrahın tecrübesi gibi diğer faktörlere de bağlı olmaktadır.

 

Şaşılık Cerrahisi Nedeniyle Hastanın Sağlığı

 

Ameliyat, her zaman bir anestezist gözetiminde, lokal anestezi veya genel anestezi ile yapılabilmektedir. Hasta genel sağlığı için kontrol edilir ve ameliyat riski yoksa müdahale edilmektedir. Ameliyattan sonra, hasta genellikle bir hafta içinde aktivitelerine geri dönmektedir.

 

Şaşılık Ameliyatı Sonrası Çift Görme Riski Nedir?

 

Ameliyat öncesi ölçümler ve hesaplamalar sırasında, oküler kasların pozisyonunun gerekli cerrahi geçişlerini milimetrik doğrulukla, rahatsız edici çift görme olasılığının oldukça küçük olması sağlanmaktadır. Yetişkinlerde şaşılık ameliyatı sonrasında çift görme riskinin olduğu hastaları ameliyat öncesinden bilmek büyük olasılıkla mümkün olmaktadır. Bunun ameliyat öncesi gerçekleştirdiğimiz testler ile sağlıyoruz genellikle.