Yatırımcılar için Bitcoin Haberlerini Takip Etmek Önemli Hale Geldi

Yatırımcılar için Bitcoin Haberlerini Takip Etmek Önemli Hale Geldi
21 Şubat 2020 20:06

Bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte son günlerin en çok konuşulan konuları arasında Bitcoin yer alıyor. Bu bağlamda yatırımcılar ve kripto para kullanıcılarının Bitcoin haberlerini takip etmeleri çok önemli hale geldi.

 

Bitcoin Haberleri Ön Plana Çıkıyor

 

Aslında lider kripto para birimi bundan yaklaşık 3-4 yıl önce neredeyse her Bitcoin haberinden etkileniyordu. Coin haberlerinden artık daha az etkilenmesine rağmen Bitcoin haberi, XRP haberi ve coin haberleri gibi birçok bilgi alma yolu kripto para yatırımcıları için önem arz ediyor. Bu durumun farkında olan CoinTürk, kurulduğu 2014 yılından beri en güncel Bitcoin haberleri ve coin haberlerini okuyucularına sunmaya devam ediyor.

 

2020 yılı başından bu yana güzel bir ivme ile artış yakalayan Bitcoin fiyatı, on gündür düzeltme hareketleri ile ilerliyor. Analistlere göre Bitcoin’in bundan sonra da fiyat artışına devam edebilmesi için 9.500 doların üzerinde kalmayı başarması gerekiyor.

 

Önemli bir kripto para analisti olan CryptoBullet, Bitcoin’in 9.500 dolar seviyesine “büyük destek” adını vermiş ve neden bu seviyenin bu kadar önemli olduğunu üç etkende açıklamıştı. Analiste göre ilk olarak 9.500 dolar seviyesi Bitcoin için yukarıdan gelindiğinde aylar için, aşağıdan gelindiğinde boğalar için bir geri dönüş noktası niteliği taşıyor. İkincisi, 9.500 dolar seviyesi geçen sene 14.000 dolardan 6.400 dolara düşüşünde bir temsil olarak görülen 0.5 Fibonacci Retracement seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak CryptoBullet’a göre dört saatlik grafikte 200 kat sayılık hareketli ortalama şu anda 9.500 dolar civarında yani kripto para biriminin mevcut fiyatının hemen altında bulunuyor. Önemli olan ise bu seviye hareketli bir ortalama olduğu için hareketli bir hedef haline geliyor.

 

Bunlarla beraber hafta başında “altın haç oluşumu” da en çok dikkat çeken Bitcoin haberi oldu diyebiliriz. Çünkü grafiklerde oluşan bu oluşum analistlere göre bir boğa piyasası sinyali olarak algılanıyor. Örneğin Twitter’ın en popüler analistlerinden Crypto Rand altın haç oluşumuna değinmiş ve bu sinyalin son görüldüğü dönemde fiyatın %213 oranında arttığının altını çizmişti. Eğer analistin öngörüsü gerçekleşirse fiyatın 28.000 dolara çıkması muhtemel görülüyor.

 

Öte yandan analistlere göre Bitcoin’in düzeltme hareketlerinin devam etmesi halinde altcoin’ler de yılbaşından bu yana elde ettikleri kazançları kaybedebilir. Çünkü her zaman belirttiğimiz gibi genel itibariyle Bitcoin fiyatı ve altcoin fiyatları birbiri ile bağlantılı hareket ediyor. Dolayısıyla Bitcoin düşüş eğilimine geçerse muhtemelen diğer kripto para birimleri de lider kripto para birimini takip edebilir..

 

Ripple (XRP) Haberleri

 

Coin haberleri arasında son dönemlerde en çok dikkat çekenlerden biri de XRP haberleri oluyor. Çünkü XRP fiyatı ile BTC fiyatının birbiri ile bağlantı içinde olduğunu düşünen analistler var.  Örneğin “balinaların fısıltısı” olarak tanıdığımız ve BitMEX’in tecrübeli analistlerinden olan AngeloBTC, Bitcoin’in meteorik bir yükseliş sergileyebilmesi için öncelikle XRP’nin kendisini ispatlaması gerektiğini ifade etmişti. Analiste göre öncelikle XRP’nin 1 doları aşması gerekiyor, sonrasında tüm kriptolar ciddi rakamları görebilir…

 

Bunların yanında son zamanlarda fiyat artışları sebebiyle XRP haberleri de özellikle önemli hale geldi. Örneğin Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un “gelecekte Ripple’ın kripto paraların Amazonu olacağı” ile ilgili yaptığı açıklama gündemde oldukça ses getirdi. CEO konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Umuyorum ki 5 yıl içinde yalnızca Amazon’daki kitaplar değil, Amazon’un ta kendisi oluruz.” ifadelerini kullanmıştı.