Yağmur Ankara’da hayatı felç etti!

Yağmur Ankara’da hayatı felç etti!
28 Ağustos 2016 09:40

Ankara’da dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur hayatı felç etti. Etkili olan sağanak, Başkentlilere zor anlar yaşattı. Çok sayıda alt geçitler suyla doldu, Araçlar mahsur kaldı, trafik durdu. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

 

 

 

 

Ankara’da meydana gelen sağanak yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hızla yükselen yağmur suları Akay Tüneli’ni doldurdu. Tünel içinde mahsur kalan vatandaşlar ve araçlar itfaiye yardımı ile kurtarıldı.

 

 

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kısa süre yağan yağmurun etkisiyle pek çok yeri su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. Yaklaşık yarım saat süreyle etkili olan yağış nedeniyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ile çok sayıda alt geçit göle döndü. Alt geçitler suyla doldu, trafik durdu. Yaşanan su baskınları nedeniyle Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, Konya Yolu, İnönü Bulvarı ve Mevlana Bulvarı gibi bir çok ana arterde de trafik tıkandı. Kızılay’da trafik Çankaya istikametine kapatılarak, kısmi olarak sağlandı.

 

 

Yağmurun etkisiyle pek çok yerde su baskını meydana gelirken ağaçların dalları kırıldı. Yollarda biriken su birikintilerine giren bazı araçlar arızalandı. Yolda kalan belediye otobüslerinin içindeki vatandaşlar, suların ortasında mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar vatandaşların yardımı ile yol kenarına itilirken, yollarda uzun araç kuyrukları meydana geldi.

 

 

ALT GEÇİTLER SULAR ALTINDA KALDI

 

 

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde arızalanarak yolda kalan bir belediye otobüsü trafiği kilitledi. Belediye otobüsünün kapattığı yolda mahsur kalan diğer araçlar, kaldırımdan ilerleyerek yola devam etti. Hızla yükselen suların arasında kalan yayalar, ıslanmamak için ayakkabılarını çıkarıp yalın ayak yürüdü. Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlar, duraklardaki bankların üzerine çıktı.

Ayrıca Başkent’te akşam saatlerinde etkili olan yağmura yakalanan vatandaşlar, İş yerleri ile metro girişlerinde bekledi. Etkili sağanak, bazı yollar ve alt geçitlerin ve araçların sular altında kalmasına neden oldu. Cadde ve sokaklarda ki su birikintileri göllleri anımsattı.

 

 

METRO TAHLİYE EDİLDİ

 

 

Kızılay Metro İstasyonu güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri mahsur kalan araçları ve sürücüleri kurtarmaya çalışırken, ASKİ ekipleri de biriken yağmur suyunu tahliye çalışması başlattı.

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde aracıyla yolda kalan bir ticari taksi şoförü, “Çok sıkıntı yaşıyoruz. Şu çektiğimiz sıkıntıya bakın, iş yapamadık” diye konuştu.

 

 

Hızla yükselen yağmur suları Akay Tüneli’nin de içini doldurdu. Tünel içinde mahsur kalan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi ulaştı. Yükselen yağmur sularının içinde kalan araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Sel sularının içinden çıkarılan vatandaşları sağlık ekipleri ambulanslara aldı. Suların içinde kalan araçlar, hem itfaiye araçlarında bulunan çekme halatına bağlanarak hem de itfaiye erleri tarafından itilerek tünelin içinden çıkartıldı. İtfaiye ekipleri bir yandan tünelin içindeki araçları çıkarırken bir taraftan da yağmur sularını tahliye etmeye çalıştı. Akay Tüneli içindeki sel sularını gören vatandaşlar, tünel içindeki çalışmaları meraklı gözlerle izledi. Tünelin üzerinden geçen Atatürk Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

 

 

VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

 

 

Vatandaşlar Ankara’da etkili olan bu sağanak yağışı sonrası meydana gelen zor anları cep telefonlarıyla çekerek sosyal medya hesaplarında paylaşmayıda ihmal etmediler

 

 

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara ve bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Amasya, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.