Trump’ın Covid-19 aşısı hamlesi ortaya çıktı: Tarihi belli oldu

Trump’ın Covid-19 aşısı hamlesi ortaya çıktı: Tarihi belli oldu
24 Ağustos 2020 09:16

Corona virüsü salgınının merkez üssü haline gelen ABD’de Başkan Donald Trump’ın Covid-19 ile ilgili büyük bir tedavi gelişmesi duyuracağını açıklaması uluslararası kamuoyunda gündem oldu. Trump’ın Covid-19 aşısı ve tedavi yöntemiyle ilgili planlarını ise Financial Times ortaya çıkardı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada birkaç gün içerisinde corona virüsü ile ilgili büyük bir tedavi gelişmesini duyuracağını söylemesi uluslararası kamuoyunda heyecan yarattı.

Trump’ın corona virüsü ile ilgili müjdesinde tam olarak ne söyleyeceği henüz bilinmezken İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, kaynaklara dayandırdığı haberinde ABD Başkanı’nın planının detaylarını ifşa etti…

Gazeteye konuşan üç kaynak Trump yönetiminin, ABD’nin corona virüsü aşısına Kasım ayında yapılacak Başkanlık Seçimleri’nden önce ulaşmak için normal prosedürü atlayarak, “Hızlı deneme” onayı almayı planladığını öne sürdü. Birleşik Krallık’ta AstraZeneca isimli ilaç şirketi ile Oxford Üniversitesi’nin birlikte geliştirdiği ve henüz 10.000 gönüllü üzerinde denenen corona virüsü aşısına, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) “acil durum izni” verilebileceğini açıklayan kaynaklar, “ABD’de bir aşının onay alması için en az 30 bin insan üzerinde denenmesi ve olumlu sonuçlar alınması gerekiyor” ifadesini kullandı.