Tekin Bingöl, kardeşinin ortağını PM’ye yazdırdığı için mi pasifize edildi?!

Tekin Bingöl, kardeşinin ortağını PM’ye yazdırdığı için mi pasifize edildi?!
13 Şubat 2018 11:37

CHP PM üyesi Ali Rıza Yılmaz, Tekin Bingöl’ün müteahhit kardeşi Atilla Bingöl’ün sahibi olduğu Şam yapı’nın ortağı. Şam Yapı’nın Saray’ın taşeron firmalarından ve Ankara’nın girişindeki Melih Gökçek kapılarının müteahhit firması olduğu gazetelerde defalarca yazılıp çizilmişti.

 

 

 

Ercan Öztürk’ün haberine göre, Kılıçdaroğlu, rakibi İnce’ye kurultay salonundan gelen yoğun alkıştan, bir dönem sağ kolu olan Tekin Bingöl’ü sorumlu tuttu. Bingöl yeni MYK’da geri göreve çekildi.

 

 

CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu belirlenirken, en büyük sürpriz ise partinin ikinci adamı Tekin Bingöl’ün İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapılarak pasif göreve getirilmesi oldu. AKŞAM, Tekin Bingöl’ün geri göreve çekilmesinin perde arkasına ulaştı. Kılıçdaroğlu, kurultay günü rakibi Muharrem İnce’nin alkışlanmasından Bingöl’ü sorumlu tuttu. Kurultayda salon içerisine girecek kişileri belirleme görevi Bingöl’ün olduğu için faturası da ona kesildi. Bir başka gerekçe de kardeşinin ortağını PM listesine yazdırması oldu.

 

 

KARDEŞ KIYAĞI TUTMADI

 

 

Tekin Bingöl tarafından anahtar listeye yazılan Ali Rıza Yılmaz, Bingöl’ün kardeşi Atilla Bingöl’e ait Şam Yapı’nın ortaklarından biri. Bingöl’ün şirketi bir süre önce aldığı 25 milyonluk ihaleyle gündeme gelmişti. Bu haberlerin ardından Bingöl’e örgüt içerisinde yoğun eleştiriler gelmişti. Bingöl kontenjanından bir isim PM’ye girdi

 

Tekin Bingöl kontenjanından Haydar Akar ve eski danışmanı Ali Hikmet Akıllı CHP liderinin listesine yazıldı. Akar PM’ye girmeyi başarırken, Akıllı delegeden çizik yedi.

 

 

index