Süleymaniye Kültür Sanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Nedir?

Süleymaniye Kültür Sanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Nedir?
24 Ağustos 2015 22:36

Kültür, sanat, eğitim ve sağlık alanlarında faaliyetler gerçekleştiren ve bu faaliyetlerini ihtiyaç sahibi öğrenciler ile diğer fertlere sunan, muhtaç durumdaki şahısların korunmasını ve maddi manevi olarak yardım edilmesini ilke edinen kuruluş, Süleymaniye Kültür Sanat Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak ifade edilen kuruluştur.

 

Amacı yukarıda belirtildiği gibi, hayır sahiplerinden toplanan yardımlar ile muhtaç durumdaki başta öğrenciler olmak üzere, toplum fertlerine bedelsiz olarak yardım sunmaktır. Vakfın bahse konu çalışmaları yerine getirebilmesi maksadı ile ihtiyaç duyulan her türlü malzemenin, araç ya da gereçlerin temin edilmesi görülen bir zorunluluktur. Ayrıca temin edilen tüm bu malzeme, araç ya da gereçlerin bedelsiz öğrenim görecek öğrencilere sunulacak hizmetlerde kullanılacağı, öğrencilerin ücretsiz olarak barınmalarının sağlanacağı, ibate ve iaşelerinin yine karşılıksız bir şekilde karşılanacağı bilinen bir gerçektir. Tüm bu olguların yerine getirilmesi için, vakfın maddi anlamda hayırseverler ile buluşması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Süleymaniye Vakfı Gelirleri

Süleymaniye Vakfı hizmetlerini sunabilmek için, çeşitli başlıklar altında gelir elde etmektedir. Vakıf tarafından iktisadi işletme sınıfında bulunan okullar yer almaktadır. Bu okullar okul öncesi eğitim, ilk ve orta öğretim kurumları şeklinde teşkil edilmiştir. Bu iktisadi işletmelerden elde edilen gelirlerin fazla miktarları, vergi dilimleri düşüldükten sonra vakfa aktarılmakta ve vakıf tarafından kuruluş amaçları doğrultusunda belirlenen hayırlı hizmetlerde harcanmaktadır. Ayrıca yardıma muhtaç kesimlerin giderlerinin karşılanması maksadı ile her yıl düzenli olarak hayır çarşıları başlığı altında kermesler tertip edilmektedir. Bu etkinlikten elde edilecek gelirlerde başrolü oynayan hanımefendiler, azda olsa maddi bir katkı sağlamaktadırlar. Sadaka, zekat ve fitre olarak vakfa sunulan yardımlar kabul edilmektedir. Yardımlar konusunda gerekli bilgilendirmelere www.suleymaniye.com.tr adresinden ulaşmak mümkündür. Toplanan her türlü yardım, netice itibari ile vakıf tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere, eğitim hayatı süresince, eğitim gideri, harçlık ve yol parası ihtiyaçlarının karşılanması maksadı ile burs şeklinde ödenmektedir.

Süleymaniye Külliyesi

Eğitim öğretim alanında yer alan eğitim faaliyetleri, sağlık faaliyetleri, kültürel etkinlikler ve sanatsal etkinlikler Süleymaniye Külliyesi tarafından muhtaç kesimlere aktarılan, bedelsiz hizmet sunumları olarak gerçekleştirilen faaliyetlerdir.