Soner Çetin: Kadınlarımız üretecek ve kazanacak

Soner Çetin: Kadınlarımız üretecek ve kazanacak
10 Kasım 2019 11:11

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Gülen Yüzler Kadın Kooperatifi’nin kuruluşuna öncülük ederek, çok önem verdiği bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Halk Günü’nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Soner Çetin, “Kadınlarımız üretecek, kooperatif aracılığıyla ürünlerini satacaklar ve aile bütçesine katkıda bulunacaklar” dedi.

 

 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta gerçekleştirdiği Halk Günü uygulamasını aksatmadan sürdürüyor.

 

 

Halk Günü’nde yine vatandaşın karşısına çıkarak sorun, şikayet ve önerilerini dinleyen Başkan Soner Çetin, konuklara söz vermeden önce önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasının başında geçtiğimiz günlerde kurulan Gülen Yüzler Kadın Kooperatifi ile bilgi veren Başkan Soner Çetin, “Çok önem verdiğimiz projelerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Başkan Soner Çetin, kooperatif yönetiminin harıl harıl çalıştığını belirterek, “Kooperatif yönetiminde değerli arkadaşlarımız var. Belediyemiz öncülüğünde kurulan kooperatif için Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde bir satış ofisi açılacak. Burada kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri satılacak. Daha sonra değişik yerlerde satış ofisleri kurulacak. Böylece kadınlarımız üretecek, satış yapacak ve aile ekonomisine katkıda bulunacaklar” şeklinde konuştu.

 

 

YÜZÜNCÜYIL’DA YER TESLİMİ YAPILDI

 

 

Çukurova Belediyesi’nin kadınlara projeleriyle “kadın dostu” belediye unvanı aldığını kaydeden Başkan Soner Çetin, “Kadın dostu belediye olmak için kadın olmaya gerek yok” ifadesini kullandı.

Başkan Soner Çetin, 21-22 Aralık tarihlerinde kooperatif festivali düzenlediklerini açıkladı ve festivalin Toros Mahallesi Kapalı Semt Pazarında gerçekleştirileceğini söyledi.

Yüzüncüyıl Mahallesi sakinlerine müjde veren Başkan Soner Çetin, kapalı semt pazarı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını açıkladı, 5 ay içinde bitirilecek semt pazarının altında kapalı otopark bulunacağını kaydetti.

 

 

YRP İLÇE BAŞKANI HALK GÜNÜ’NDE

 

 

Öte yandan Halk Günü toplantısına Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Başkanı Hakan Mahgaf da katıldı. Bu katılımdan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Soner Çetin, “Ben belediye başkanıyım ve siyaset yapmıyorum. Benim görevim herkese adaletli ve eşit hizmet götürmek. O yüzden gönlümüzde herkese yer var. Sayın Başkana ‘hoşgeldiniz’ diyorum” diye konuştu.

Başkan Soner Çetin konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen şikayetleri dinledi, sorunların çözümü için ilgili birim sorumlularına talimat verdi.