Seçim, uçak biletlerine talebi artırdı, fiyatlar 3’e katlandı!

Seçim, uçak biletlerine talebi artırdı, fiyatlar 3’e katlandı!
10 Mayıs 2018 10:34

24 Haziran 2018’de yapılacak seçimler nedeniyle seyahatlerinde değişiklik yapan vatandaşların yurt içi ve yurt dışından gelişlerini özellikle cuma ve cumartesi gününe bırakması uçak biletlerinde talep artışına yol açtı. Buna oy verdikten sonra uçuşunu planlayanların da eklenmesiyle THY ve özel havayolu şirketlerinin bilet fiyatları 2 veya 3 kat arttı.

 

 

Habertürk’ten Gökhan Artan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 24 Haziran öncesi, seçmen kaydı başka kentlerde olan vatandaşlar otogar ve havalimanlarında hareketliliğe neden olacak.

Cuma, cumartesi ve pazar günü seçmenlerin memleketlerine dönüş yolculuğunda artışlar yaşanması bekleniyor. Memleketinde oy kullanacak vatandaşlar, yurt içi ve yurt dışından gelişlerini özellikle cuma ve cumartesine bırakırken, aynı yoğunluk seçim sonrasına da yansıyacak.

 

 

Kaydı İstanbul dışında olan seçmenler, cuma gününden itibaren memleketlerine dönüş için özellikle Atatürk Havalimanı’na akın edecek. Yurt dışında bulunan çok sayıda vatandaş da aynı dönem sadece oy kullanmak için Türkiye’ye gelecek.

Kaydının olduğu kentte oy kullanacak vatandaşların yurt içi ve yurt dışından gelişlerini özellikle cuma ve cumartesi gününe bırakması, uçak biletlerinde talep artışına yol açtı. Buna oy verdikten sonra seyahet planlayanların da eklenmesiyle bilet fiyatları 2 veya 3 katına çıktı. Havayolları yolcuların oy kullanma süreçlerini kolaylaştırmak adına biletlerdeki değişiklikleri ise ücretsiz yaptı.

 

 

http://www.haberturk.com/havada-bilet-fiyatlarinda-secim-hareketliligi-1957539-ekonomi