RTÜK’ün 10 aydır ana akım medyayı izlemediği ortaya çıktı!

RTÜK’ün 10 aydır ana akım medyayı izlemediği ortaya çıktı!
21 Ekim 2019 09:11

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 10 aydır ana akım medyayı izlemediği ortaya çıktı. CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşcı, kamuoyunda rahatsızlık yaratan kadına şiddet başta olmak üzere, mafyatik ve işkence içerikli dizilerle ilgili özellikle yandaş kanallardaki programlar hakkında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in rapor düzenletmediğini açıkladı.

 

 

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre CHP’li Taşcı, 1 Ocak 2019 tarihinden bugüne kadar geçen sürede Üst Kurulun ana akım medyayı izleme karnesini mercek altına aldı.

 

 

YAYINLAR ‘İZLETTİRİLMİYOR’

 
RTÜK’ün 10 aydır ana akım medyayı izlemediğini belirten Taşcı, RTÜK Başkanı Şahin’in “sözlü” talimatıyla İzleme Dairesi’ne ana akım televizyon ekranlarını, özellikle yandaş televizyonların “izlettirilmediği”ni söyledi. Taşcı, “Üst Kurul, 1 Ocak’tan beri yalnızca kamu sağlığını tehdit eden performans ilaçları gibi kaynağı, içeriği, sağlığa etkisi bilinmeyen ilaç satışı yapan yayınları görüşüyor. Ancak bu tek başına yetmez, zira ana akım ekranlarda kan gövdeyi götürüyor, kırılmayan parmak, elektrik verilmeyen kimse, hakarete uğramayan muhalif siyasetçi kalmıyor. Her türlü işkence ve şiddet, çeteler arası silahlı çatışma resmen ekranlarda kanıksatılıyor, RTÜK ise üstüne düşeni yapmıyor” dedi.

 

 

‘YANDAŞLAR KORUNUYOR’

 
Taşcı, iktidara yakın yayıncıların hakaret ve küfre varan sözlerinin “eleştiri sınırları” içinde sayıldığını, muhalif yayınların ise hızla cezalandırıldığını aktardı. Yasaya göre Üst Kurul gündemini belirleme yetkisinin RTÜK başkanı’na ait olduğunu anımsatan Taşcı, “10 ayda ana akım televizyon yayınlarıyla ilgili hepi topu 15 dosya görüşüldü. Bunlar da muhalif kanallar. İktidar yanlısı olanların dosyaları ise aklanıp paklandı. Havuz medyasının yayınlarının yasaya uygunluğunun denetlenmesini bırakın, artık izlenmiyorlar bile. Bu tablo açıkça RTÜK’ün ekranlara gözünü kapattığı, hakarete varan sözlere sağır olduğunun ve ekranlar aracılığıyla işlenen suçları görmezden geldiğinin kanıtıdır” diye konuştu.

 
Taşcı, “Şahin’in başkanlığı döneminde havuz medyasından raporu gelip de hakkında yaptırım kararı çıkan tek bir dosya yok. İktidara, hele de Tayyip Erdoğan’a yönelik en ufak bir eleştiri mi dile getirildi, o yayıncının dosyası anında kurul gündemine taşınıyor. Ama bu ülkenin ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik neredeyse hakarete varan sözlere ise kulak tıkanıyor. Elbette bunun da hukuki bir sonucu ve bedeli olacaktır” dedi.