Prostat tedavisi ve lazerle prostat büyümesi tedavisi

Prostat tedavisi ve lazerle prostat büyümesi tedavisi
3 Haziran 2017 18:46

Erkeklerin tümün de bulunan prostat bezinin iltihaplanma veya yapısının bozulması gibi farklı nedenlerle büyümeye başlaması, enfeksiyon, idrarda çatallaşma gibi birçok belirti göstermektedir.

 

 

Prostat büyümesinin belirtileri idrar kesesinin altında veya üstünde bulunan idrar kanallarının daralması tıkanması ve bu nedenle de idrarın yanarak kesik kesik gelmesi gibi durumlar ile anlaşılır ve ameliyatın yapılmasını düşündüren durumlardır. 40 yaşını dolduran tüm kişilerde bu belirtilere dikkat edilmeli ve bu belirtilerin birini veya birkaçını gözlemleyen erkeklerin bir uzman tarafından kontrol edilmeleri gerekmektedir. Prostat tedavisi sağlanmadan önce erkeklerde meni yapımını sağlayan bu bezin genel durumuna bakılmalı ve yapılan testler ile prostatta meydana gelen bu değişikliğin kanseri düşündürüp düşündürmediği konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.

Prostat tedavisi ve ilk tanı

Prostat tedavisi için ilk tanı elde edildikten sonra hastalığın teşhisine göre üç şekilde gerçekleştirilir. Bu ameliyat çeşitlerinden hangisinin sizin için uygun olacağına doktorunuz karar verecektir. İlk yöntem yıllardır kullanılan açık prostat ameliyatıdır. Bu ameliyat genel olarak genel anestezi altında uygulanır ve hastaya sonda takılarak bir kaç gün hastanede tutulur. Daha sonra taburcu edilmesi sağlanır. Diğer bir ameliyat plazma kinetik denilen kapalı prostat ameliyatıdır ve bu ameliyatlarda penisten kateterler yardımıyla prostatA ulaşılır ve prostat parçalara ayrılarak çıkarılır ya da buharlaştırılır.

Prostat tedavisi açık ameliyatta olduğu şekilde bu ameliyatta da genel anestezi yöntemi kullanılır ve hasta sonda ile idrar yapar bir veya iki gün hastanede kalınır ardından taburcu edilen hasta ameliyattan daha az riskli bir tedavi süreci geçirir. En son olarak en çok tercih edilen prostat tedavisi yöntemlerinden biri olan greenlight lazer tedavi yöntemi de teknolojik donanımlı bir yöntem olarak tercih edilir. 3 ameliyatta uygulanmaktadır. Ancak açık prostat ameliyatları devlet veya üniversite hastanelerin de ücretsiz olarak yapılırken özel hastanelerde 2500 TL ye kadar ücret talep edilmektedir. Plazma kinetik prostat ameliyatları SGK tarafından devlet ve üniversite hastanelerinde ücret ödemeden diğer özel hastanelerde ise 4000 TL civarında ücret ile gerçekleştirilmektedir. Greenlight lazer ameliyatı ise diğer yöntemlerden daha pahalıdır ancak SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde yapıldığında SGK ücretini farkını ödemekte bu şekilde hastalar daha az ücret ödeyerek daha ayrıcalıklı bir tedavi yöntemine sahip olabilmektedirler. Ayrıca özel sigorta kapsamında bulunan hastalar için ameliyatta hiçbir ücret ödemek gerekmemektedir.

Prostat Büyümesi Tedavisi Ve Cinsel Yaşam

Prostat büyümesi tedavisi birçok yöntemle gerçekleştirilebileceği gibi hastanın cinsel sorunlarını en aza indirgeyen yöntemdir ve yine lazerle prostat büyümesi tedavisidir. Prostat büyümesi tedavisi uygulanırken lazer kullanılmalı ve hasta aynı gün evine taburcu edilmelidir. SGK ile anlaşmalı olarak özel hastanelerde de gerçekleştirilebilen bu uygulama sayesinde sizler de risksiz bir operasyon geçirecek eski sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Detaylı bilgi için http://www.prostattedavisi.com.tr sitemizi ziyaret edebilirsiniz.