‘Prof. Dr. Türkan Saylan kadın ve hekimlerin idolüdür’

‘Prof. Dr. Türkan Saylan kadın ve hekimlerin idolüdür’
21 Aralık 2014 16:19

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Avcılar Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “2009’da yitirdiğimiz ÇYDD kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan, Türkiye’de siyaset ve sosyal yönden yapılan tüm çalışmalara önderlik yaptı. O kadın ve hekimlerin idolüdür” dedi.

 
Bir restoranda düzenlenen gazeteci ve yazar Can Ataklı’nın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Dr. Handan Toprak Benli, Prof. Dr. Türkan Saylan’ı kadın ve hekimlerin idolü olarak nitelendirdi. Benli, Prof.Dr, Saylan’ın cüzam gibi kimsenin dokunmaya korktuğu bir hastalığın Türkiye’de eredikasyonunu yapan bir hekim olduğunu ifade ederken, “Kurduğu Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi ve yine arkadaşları ile birlikte kurdukları Cüzzamla Savaş Derneği ile bu alanda büyük bir savaş vermiş ve hastalık kontrol altına alınmıştır” diye konuştu.

 

 

Prof.Dr. Türkan Saylan’ın kız çocuklarının okutulması için verdiği mücadeleye de değinen Avcılar Belediye Başkanı Benli, “O’nun izinden gidenlerle birlikte oluşturduğu ÇYDD’nin gücüyle Anadolu’nun her yerinde olanakları olmayan kız çocuklarının eğitimi için büyük katkı sağlamıştır” dedi.

 

 

Gazeteci- yazar Can Ataklı da Prof.Dr. Türkan Saylan’ın, gençlerin çağdaş, laik ve demokratik eğitim almalarını sağlayan, gece gündüz çalışan bir insan olduğunu kaydederek “Onu tanımış olmaktan büyük bir sevinç duyuyorum” diye konuştu.

 

 

ÇYDD Avcılar Şubesi Başkanı Işık Kırmacıoğlu Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve gazeteci Can Ataklı’ya çiçek vererek teşekkür etti.