Organik Zeytinyağı Üretim Kalitesiyle Ön Plana Çıkan: Kairos Olive House

Organik Zeytinyağı Üretim Kalitesiyle Ön Plana Çıkan: Kairos Olive House
16 Mayıs 2019 13:52

Türkiye’de sağlıklı yaşam bilincinin yavaş yavaş artmasıyla birlikte zeytinyağına da olan ilgi giderek artmaktadır. Zeytinyağının sağlıklı ve lezzetli olması için zeytinyağının üretim tekniği, kokusu, rengi, markası ve tadı önemli noktaları oluşturuyor. Organik zeytinyağı demek saçma olur biraz bütün zeytinyağları organiktir zaten. Sadece ne kadar organik olduğu önemlidir yani kalitesi diyebiliriz. Bildiğimiz üzere zeytinyağı diğer yağlara göre çok daha sağlıklıdır. Kairos olive house zeytinyağları size üretim tekniğinden tutun saklama koşullarına kadar en kaliteli ürünü sunmaktadır. Gerek hijyen gerek saklama koşullarındaki titizlik ve en önemlisi olan üretim ve sıkma tekniği sayesinde size en kaliteli organik zeytinyağı sunmaktadır. Kairos olive house 2010’da organik sertifikasını almıştır. Piyasada organiğim deyip sıkma yöntemlerini, üretim yerleri bilinmeyen, nasıl sakladıkları ışık alıyor mu almıyor mu bilinmeyen birçok firma var bunun için size vereceğim en iyi tavsiye referans alıp güvenilir firmalardan almanızdır bu yüzden firmayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Zeytinyağının öneminden biraz bahsedeceğim. Artık sağlıklı yaşamaya karar verdiğinizde veya düzenli spora başladığınızda bitkisel yağlardan uzak durmalısınız. Çünkü zeytinyağı hem kalorisi düşüktür hem tat olarak çok iyidir hem de içerdiği e vitamini ve mineraller sayesinde sizin sağlığınızı çok daha üst seviyeye taşımaktadır. Zeytinyağı içerisinde hiçbir katkı maddesi veya herhangi bir kimyasal işlem görmeden doğal yollarla üretilip sofranıza gelmektedir. Kairos olive house yıllardır bu piyasada yer edinmiş bir markadır. Zeytinyağının kalitesini nasıl anlarsınız anlatıyım size; zeytinyağı güneş ışığı veya diğer ışıklardan ve sıcaktan etkilenmektedir bu yüzden saklama konusunda firma çok iyi bir iş çıkarmaktadır. Zeytinyağlarını ışıksız serin bir yerde muhafaza etmektedir bunun için özel tankları bile mevcuttur. 2. Dikkat edeceğimiz husus zeytinlerin yetiştirildiği yerdir. Havası kirli, suyu kirli olan bir yerde yetiştirilmiş ise buda kalitesini düşürmektedir.

Kairos Olive House Organik Zeytinyağı Üretimini Nasıl Yapıyor?

Firma titizlikle yetiştirdiği zeytinleri en güzel yerleşkelerde yapmaktadır ve birçok referansı bulunmaktadır o yüzden gönlünüz rahat olsun alırken. Bir diğer dikkat edilmesi gereken ise tamamen doğal yollarla üretilmiş organik zeytinyağı sadece doğal yollarla üretmek yetmez doğru zamanda toplamak, doğru zamanda en iyi ve doğal sıkma teknikleriyle sıkmak gerekmektedir. Kairos olive house Avrupa standartlarında bir firma olduğu için sıkma ve toplama işlerini titizlikle istikrarlı bir şekilde devam etmektedir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise piyasada gördüğünüz çoğu organik zeytinyağı aslında iyi üretilse bile karıştırıldığı için onlarda kalitesizleştirilmiştir. Çünkü çoğu tacir kalitesiz zeytinyağlarını heba olmasın diye kaliteli olan yağlarla karıştırıp ikisinin de kaliteli olmasını beklemektedir. Böyle bir durum söz konusu bile değildir kalitesiz yağ kaliteliyi de kalitesizleştirir o yüzden zeytinyağı alacağınız firmanın güvenilir olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Firma kendini bu konuda kanıtlamış gerekli güveni verdiği için üstüne 2010 yılında organik sertifikası aldığı için böyle durumlar söz konusu değildir gönlünüz rahat bir şekilde organik zeytinyağınızı firmadan alabilirsiniz. Firma çiftliğindeki ağaçları hiçbir şekilde kimyasal madde kullanılmamış ve inorganik gübreler kullanılmamıştır çünkü organik tarım yapıp Avrupa standartlarına uygun bir zeytinyağı üretip işimizi iyi yapmak idealleriydi. Yıllardır Avrupa standartlarında üretime devam etmektedirler. Hiçbir kimyasal madde kullanmadan topraklara zarar vermeden üretilen bu organik zeytinyağı yıllardır Kairos olive house adını taşımaktadır. Gerek üretim teknikleri gerek yetiştirme ortamı olsun gübreleri ve soğuk sıkma gibi doğal yöntemler kullanmaktadırlar bu yüzden gönül rahatlığıyla firmayı tercih edebilirsiniz