Olayı çözemediler

Olayı çözemediler
28 Temmuz 2016 17:30

Bugün gazetelerde çelişkili haberler var.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Bir haberde darbe teşebbüsünü yapanların tespit edildiği söylenerek, konseyin 5 kişilik beyin takımının isimleri veriliyor.

 

 

 
Buna göre darbenin beyin takımı generaller Mehmet Partigöç, Erkan Caha, Tuğamiral İrfan Arabacı, Albay İlhan Karasu ve Yüzbaşı Mustafa Gümüşiğne.

 

 

 
Başka bir haberde ise, FETÖ imamı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun Ankara’dan gelecek özl bir ekip tarafından sorgulanacağını ve onun sorgusundan sonra gerçeklerin açığa çıkacağını söylüyor.

 

 

 
Demek ki, şu ana kadar ifade alamamışlar ve o nedenle özel ekip getirip, konuşturmaya çalışacaklar.

 

 

 
Nitekim aynı haberde Zekeriya Kuzu’nun şu ana kadar verdiği ifadede, “paralel yapıyla hiçbir ilgim yok” dediği de aktarılıyor.

 

 

 
Haberin en önemli bilgi verici bölümü ise, “Kuzu’nun ifadesinin FETÖ’nün TSK’daki yapılanması çözecek” şeklindeki bölümü.

 

 

 
Şimdi belli ki, darbecilerin yapısı belli oldu, şeklindeki haberler daha ziyade yanıltıcı.

 

 

 
Olay henüz çözülemedi.

 

 

 

 
Henüz, bu iş ilk nerden çıktı, ne kadarı FETÖ ne kadarı FETÖ olmayan kişiler, FETÖ ise, kim ne, kim kime bağlı, ilk kimden çıktı, bu darbe girişimi tam nasıl organize edildi, belli değil.

 

 

 
Bu darbe girişiminde FETÖ olayı ön plana çıkarılıyor ama bu daha ziyade bu olaya kamuoyu gözünde etkili bir kimlik vermek ve ulusalcıların da desteğini almak için.

 

 

 
Muhakkak orduda Fethullah’a bağlı askerler var ancak bu olayın yüzde kaçı onların, insiyatif tam olarak kimde bence henüz belli değil.

 

 

 
Bunu gösteren bir başka haber de bugün geldi. YAŞ’ın hemen öncesindeki saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu istifa etti.

 

 

 
Bu iki komutan FETÖ’cü değil herhalde zira öyle olsalardı ya tutuklanmış olurlardı veya kendilerini gizlemeye devam ederlerdi.

 

 

 
Oysa bu iki komutanın istifaları bir tepki istifasına benziyor.

 

 

 
Yani, “son olanlardan memnun değiliz, ordu üzerindeki tasarrufları ve Genelkurmay’ın bu konudaki tutumunu tasvip etmiyoruz” gibi bir istifaya benziyor.

 

 

 
Ki, eğer bu komutanlar tutuklanan herkesin FETÖ’cü olduğunu düşünselerdi, şimdi yapılanları tasvip ederlerdi muhtemelen.

 

 

 
Zaten gelen haberlerdeki özellikler de bu olayın henüz MİT, Genelkurmay, Erdoğan ve Hükümet tarafından çözülemediğini gösteriyor.

 

 

 
Şimdilik ilk etapta yapılan zaten yapılmak istenenleri gerçekleştirmek ve zamanla orduyu tam bir değişime uğratmak.

 

 

 
PUTİN-ERDOĞAN ABD’YE KARŞI

 

 

 
Erdoğan 9 Ağustos’da Moskova’ya gidiyor.

 

 
Bu tabii birdenbire olan bir yumuşamanın tesiri ile alakalı birşey.

 

 
Hatırlarsanız ABD ve AB Ukrayna konusunda Putin’e karşı ve bundan dolayı Rusya’nın yüreği çok yaralı idi.

 

 

 
Şimdi aynısı Erdoğan’ın da başına gelince, yani Erdoğan darbe girişimine ABD ve AB karşı durmadığı ve de İncirlik Üssü’ndeki ABD askerlerinin bu darbe girişimine destek verdiklerini düşündüğü için ve Erdoğan da bu konuda Putin ile aynı dertten muzdarip hale gelince, Putin yumuşadı ve bu alanda, yani ABD ve AB’ye karşı birbirleri ile dayanışacaklar.

 

 

 
Nasıl olsa Rus uçağının bombalanması da iki pilotun üzerine yıkıldı.

 

 

 
Putin gerçi bilir elbette siyasi irade olmadan o iki pilotun Rus uçağını düşürmeyi aklından bile geçirmeyeceğini ve eğer bu iki pilot siyasi iradenin aksine hareket etmiş olsaydı derhal görevden alınıp, soruşturmaya uğramış olacaklarını…

 

 

 
Ama Putin bunu es geçmeyi şimdilik uygun görüyor.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan