Muharrem İnce’den bedelli askerlik sorusuna yanıt: Yakında açıklayacağız!

Muharrem İnce’den bedelli askerlik sorusuna yanıt: Yakında açıklayacağız!
26 Mayıs 2018 09:05

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri öncesi ‘Bedelli askerlik çıkacak mı?’ sorusu gündemde yerini korurken, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den bedelli askerlikle ilgili ilginç bir çıkış geldi. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olarak seçildiği takdirde mevcut askerlik sisteminin değiştirileceğini açıkladı.

 

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tek Rumeli TV’de katıldığı ‘Gündem Özel’ programında bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Cumhurbaşkanı olduğunuz takdirde bedelli askerlik gündeminizde olacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

 

 

“Hayır yok.Şu anda yok ama askerlikle ilgili yeni bir model ortaya koyacağız. Çok yakında, ayın 24’ünden sonra açıklayacağız. Yani şöyle olabilir, herkes 2 ay askerlik yapar, geri kalan 10 ayı isteyen asgari ücretli, isteyen kamuda görevli, profesyonel orduya geçişin temelleri atılacak. Yeni bir model, mesai kavramlarıyla ilgili yeni model. Bu yeni modelle, bedelli askerliğe gerek kalmayacak zaten. Şu anda klasik olduğu gibi bir model benim aklımdan geçmiyor ama askerliği toptan değiştirmek aklımdan geçiyor. Yani bütün Türk vatandaşları 2 ay boyunca silah altına alınacak ve temel eğitimleri alacaklar. Ondan sonra çeşitli planlamalarla modeli değiştirebilir, geliştirebiliriz”