Muharrem İnce: Hani bu sistem Türkiye’yi uçuracaktı, 2 yıldır ittifakları konuşuyoruz!

Muharrem İnce: Hani bu sistem Türkiye’yi uçuracaktı, 2 yıldır ittifakları konuşuyoruz!
4 Haziran 2020 11:30

FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Muharrem İnce, Haber Global yayınını terk etmesi hakkında konuştu. İnce, bazı kanallar bu saygısızlığı herkese yapıyormuş. Bana yapamazsınız” dedi.

 

 

İnce’nin açıklamasından satır başları şöyle:

Medyada muhalifleri büyük bir boykot uygulandığını savunan İnce, Cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde TRT’nin mitinglerini yayınlamadığını ancak hükümetin oy kaygısı nedeniyle Abdullah Öcalan’ın ağabeyi Osman Öcalan’ın yayına çıkarıldığını söyledi.

İnce, şöyle konuştu:

 

“THY’DE TEK BİR MUHALİF GAZETE YOK”
“Bizim İstanbul, İzmir, Ankara mitinglerimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingleriydi. Bu dünyanın kabul ettiği bir gerçekti. TRT, 1 saniye vermedi ama Osman Öcalan’ı yerel seçim öncesinde oy almak için çıkardı. THY’ye biniyorsun, tek bir muhalif gazete yok. Canlı yayında kim konuşursa konuşsun Erdoğan’ın açıklaması varsa kesiyorlar. Ve bunu takip ediyorlar, vermeyen kanalları cezalandırıyorlar.”

 

 

“TÜRKİYE RODEO YAPIYOR”
Türkiye yönetilmiyor. Türkiye rodeo yapıyor. Rodeoda atın üstündeki binicinin tek bir hedefi vardır, atın üzerinde kalabilmek. Şu anda Türkiye’yi yönetenin de tek bir hedefi var, atın üzerinde kalmak istiyor. İlerletmek, koşmak, ileri götürmek gibi bir derdi yok.

İki sene önce meydanlarda ekonominin uçacağını anlatıyorlardı, ekonomi çökmüş durumda. Koalisyonlar bitecek dediler, şu anda ittifakları konuşuyoruz. Meclis güçlenecekti, 48 gündür Meclis tatil. Yani Türkiye yönetilmiyor.

– Günlerdir minareden çalınan şarkıyı tartışıyoruz. Diyanet şimdi genelge göndermiş 81 ilin valiliğine. ‘Ezan okunan sistemi ezan okunmadan 5 dakika önce açacaksınız, bitince de kapatacaksınız’ diye. Şimdiye kadar aklınız neredeydi. 10.5 milyar bütçeniz var, 8 bakanlıktan fazla bütçeniz var. Sizin aklınız neredeydi?

– Onbinlerce einsanı Bank Asya’ya para yatırdı, oradan kredi kullandı diye mesleğinden ettiler. İsmail Kahraman. Eski meclis başkanı. Damadı FETÖ’cü, yurt dışıan kaçtı. Hastanesine elkoydular, kayyum aatalarak diğer damadını atadılar. 16 yıl Bank Asya’da yöneticilik yapanı SPK başkanı yaptılar. Garibakalara geldi mi cezalandırdılar. At izi it izine karışmış durumda.

 

 

MEŞENİN GÖLGESİNDEN DE 10 LİRA İSTERLER
Bir salgın yaşandı iktidar vatandaştan SMS’le 10 lira istiyor. Artı ksadece insandan değil, hayvandan da 10 lira istiyorlar. Merada hayvanını otlatan köylü hayvan başıan 10 lira ödeyecek. Gülmeyin. Bunlar yakında deenin suyu için de, gölgesinden oturduğunuz meşenin gölgesi için de para isterler.

-Türkiye üretim ekonomisine geçmeli. Be ndolar 8 lira olacak dediğimde birileri gülüyordu. Tarımda durum vahim. Biz zengin toprakların yoksuzl çocukları olduk. Tarımda bir planlamaya acele gidilmelidir. Çiftçiye destek verilmelidir. Türkiye ayçiçeğinin yüzde 34’ünü dışarıdan alıyor. Romanya ve Rusya’dan alıyor. İkisi de ayçiçeği ihracatını yasakladı. ABD buğday ihtacatını yasakladı. Rusya ve Ukrayna da yasaklarsa ne yapacağız?

 

 

BEN HDP’Lİ DEĞİLİM, AMA BEN MHP’Lİ DE DEĞİLİM
– Ben HDP’li değilim. Ama ben MHP’li de değilim. Ahmet Türk’ü ziyaret ettim. YSK seçimlere girme hakkı vermiş, görevden alınması doğru değil. Ben ilkeli siyasetten yanayım. Konjonkturel hareketten yana değilim.

 

 

CAMİ SİYASETİ
Cami kapalı, AVM açık. İnsanlar bunu görüyor. 70 yıldır söyledikleri yalanla kendileri yakalandı. İzmir’de cami siyaseti üzerinden Banu Özdemir’i tutukladılar. Demek ki camiler de duruma göre kapatılıyormuş.

YKS sınavının öne alınmasını eleştiren Muharrem İnce, özel okulları da ‘mücbir sebep’ kapsamına alması halinde özel okulları rahatlatacağını bunun da velilere yansıyacağını söyledi.