Milli Park betona teslim!

Milli Park betona teslim!
19 Temmuz 2020 10:18

Artvin Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı içerisinde yer alan bölgede yapımına başlanan beton inşaat yurttaşların tepkisine neden oldu. Yurttaşlar, Artvin İl Özel İdaresi’nde alınan izinle yapıldığı iddia edilen inşaatına ilişkin özel idaresi ve orman bölge müdürlüğünden açıklama bekliyor. Ladin göknar ormanları, jeolojik yapısı ve faunası ile dikkat çeken Sahara Milli Parkı bölge halkının özellikle yaz aylarında sık sık ziyaret ettiği bir bölge. Şavşat aynı zamanda Cittaslow (yavaş şehir) ünvanını taşıyan sayılı yerlerden biri.

 

 

Birgün’den Öykü Sevim’in haberine göre geçen yıllarda aynı bölgeye yapılmak istenen Armutlu Regülatörü ve hidroelektrik santral projesi, milli park sınırlarında olduğu için iptal edilmişti. Davanın avukatı Halis Yıldırım, bölgede yapılan inşaat çalışmasına tepki gösterdi. Yıldırım, “Son bir hafta içinde bölgemizde yaşanan sel ve heyelanların oluşum sebeplerinden biri, binlerce yıllık ekolojik oluşumların hiçbir bilimsel veriye dayanmadan tahrip edilmesindendir. Bir ucu pandemi’ye uzanan yıkım süreçlerinin altında bütün canlıların kesesi olan doğadan hovardaca yapılan harcamalar olduğunu artık kesin olarak kavramak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

Restaurant yapılacak

 

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Artvin Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü’nde görevli İsmail Erdem ise alana restaurant ve gözlem evi yapıldığı belirtti. Erdem ayrıca yapının, Karagöl ve çevresinin estetik bütünlüğünü bozmayacak olduğunu iddia etti.