Meteoroloji’den yağış ve rüzgar uyarısı!

Meteoroloji’den yağış ve rüzgar uyarısı!
20 Nisan 2014 10:22

Türkiye’nin doğu kesimleri ile Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri, Siirt ve Diyarbakır’ın kuzey ilçeleri ile Erzincan’ın güney kesimlerinde kuvvetli olacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri ile Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri, Siirt ve Diyarbakır’ın kuzey ilçeleri ile Erzincan’ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Marmara’nın güneybatısında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.