Libya’da üç Türk vatandaşı kaçırıldı

Libya’da üç Türk vatandaşı kaçırıldı
4 Kasım 2017 15:29

Libya’da bir elektrik santralinin inşasında çalışan 3 Türk işçi silahlı kişilerce kaçırıldı.

 

 

BBC Türkçe

AFP’ye konuşan Libyalı bir güvenlik yetkilisi, Cuma günü yerel saatle 11:30’da başkent Trablus’un yaklaşık bin kilometre güneyindeki Ubari kentinde dört işçinin silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını söyledi.

İnşaat şirketi Enka da yaptığı yazılı açıklamayla, Libya’da üç Türk çalışanının kaçırıldığını doğruladı. Açıklamada bu işçilerden ikisinin geçici bir görev için Libya’yı ziyaret ettikleri belirtildi.

Enka’nın açıklamasında “Bugün (3 Kasım 2017) öğle saatlerinde, Libya’da, 2’si geçici görevle ülkede bulunan personelimiz olmak üzere 3 vatandaşımız, şantiye dışında seyahat halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmıştır. Şirketimiz, konuyu Türk ve Libya makamları ile temas halinde, yakından takip etmektedir” denildi.

Dördüncü işçinin milliyeti konusunda kafa karışıklığı sürüyor. AFP haber ajansı yerel bir yetkilinin, kaçırılan kişinin Alman olduğunu söylediğini aktarıyor. Ancak Libyalı elektrik şirketi, dördüncü kişinin Alman değil, Güney Afrikalı olduğunu bildirdi.

Bir yerel yetkili, bu dört kişinin elektrik santrali ile Ubari’deki havaalanı arasındaki yolda kayıplara karıştıklarını söyledi.