Kolejde epilepsi hastası öğrenci için skandal iddia!

Kolejde epilepsi hastası öğrenci için skandal iddia!
1 Şubat 2018 11:20

Bursa Sınav Koleji’nde, epilepsi tedavisi gören Gamze K.’nin 8 yaşındaki kızı T.İ.’nin okuldan uzaklaştırılmak istendiği iddia edildi. Veli Gamze K., “Sizin kızınız hasta’ diyerek çocuğumu okuldan almamı istediler” dedi

 

 

Rabia Yılmaz / Birgün

 

 

Bursa’da bulunan Özlüce Sınav Kolej yönetiminin epilepsi tedavisi gören 8 yaşındaki T.İ.’nin eğitim hakkını elinden aldığı ileri sürüldü. Okul yönetiminin, Veli Gamze K.’ye “Sizin kızınız hasta” diyerek, küçük çocuğu okuldan almasını istediği iddia edildi.

 

 

‘Kızınız fişleniyor’ dediler

 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakaret, aşağılama ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan veli Gamze K., yaşananları şöyle anlattı: “Kızımı Sınav Koleji’ne 2. sınıfta kayıt ettirdik. Kayıt ettirirken, kızımın epilepsi tedavisi gördüğünü ve neden özel okula vermek istediğimizi söyledik. Sınav Koleji’ne kayıt yaparken, ilkokul müdürüne kızımızın durumunu anlattık. ‘Bizim işimiz bu’ dedi ve kızım 2. sınıfı bitirdi. 2. sınıfın son döneminde derslerinden geri olduğu için sınıf tekrarı yapmasını önerdim. Müdür, müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve rehberlik öğretmeni bunun kızım için iyi olmayacağını, 3. sınıfta kızıma hep beraber destek olacaklarını söylediler. 2017 yılının ekim ayında müdür bir görüşme istedi ve ‘Kızınızı burada fişletmeyin, kızınız fişleniyor’ dedi. Kızımı özel okuldan alıp devlet okuluna göndermemi istedi. Burasının özel okul olduğunu, başarılı öğrenciler ile yol alındığını ve birçok veliden şikâyet olduğunu ilettiler. Kolej Genel Müdürü, son olarak beni yine çağırdı ve hakaret ederek konuştu. Bana ‘Sizin kızınız hasta onu istemiyorum’ diyerek, çocuğumuzun kaydını almamı söyledi ve ‘Aksi halde çocuğun burada okursa başına geleceklerden ben sorumlu değilim. Senin çocuğun hekimlik hasta buradan defolun’ diyerek kovdu.”

 

 

‘Aileyle düşünce kaynaklı bir sorun yaşıyoruz’

 
Konuyla ilgili ulaştığımız İlkokul Müdür Yardımcısı, “Bu bilgi yanlıştır, öğrenci şu anda okulumuzda kayıtlıdır. Müdürümüze yönlendireyim ben sizi” dedi.

 

 

Okul Müdürü Arzu Genç ise, iddialara ilişkin şöyle konuştu: “Yaşadığımız bir süreç var, ama T.İ. bizim öğrencimiz. T.İ.’nin atılması gibi bir durumu söz konusu değil. Şu anda böyle bir süreç yok. Bizim 1.5 yıldır hizmet verdiğimiz, çok da sevdiğimiz şeker gibi bir kızımız. Bu aileyle kurum arasında karşılıklı düşünce farklılıklarından kaynaklanan bir sorun yaşıyoruz. Aslında çok büyük bir şey de değil. Açtığı davalar da var velinin. Ancak bunlar kurumun ve velinin mahremidir. Biz çocuklarımız için en iyi şekilde hizmetimizi üretmeye devam edeceğiz. Anlaşmazlığın da kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum. Biz bu süreci ailemizle aramızda sürdüreceğiz. Olayların ne boyutta olduğunu da bağlı olduğum ilçe milli eğitim müdürlüğüne belgeleriyle bildirdim. Bu çocuğa ‘Sen epilepsisin burada bulunamazsın’dan farklı bir boyutu var.”

 

https://www.birgun.net/haber-detay/kolejde-epilepsi-hastasi-ogrenci-icin-skandal-iddia-cocugunuzu-okuldan-alin-202552.html