Kılıçdaroğlu: İktidarı defalarca uyardık

Kılıçdaroğlu: İktidarı defalarca uyardık
15 Ekim 2019 14:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, iktidarı defalarca uyardıklarını belirterek “Dış politikada duygusallıktan uzak, akılcı politikaları tercih edin dedik. Suudi kralı ölünce ülkemizde yas ilan ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü, katiller ellerini kollarını sallayarak gitti. Aynı Suudi Arabistan Arap birliğini toplayıp bizi kınıyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

 

 

– Bir grup annemizi TBMM’ye almamışlar. Neden annelere saygı duymuyorsunuz? Biz bütün annelere saygı duyuyoruz. Söz veriyorum tüm anneler için çalışacağım. Harp okulu öğrencilerinin anneleri Meclise girmek istiyor ama gözaltına alınıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Annelerin söyleyecekleri varsa neden polisleri annelerin üzerine saklıyorsunuz? Neden annelere saygı duymuyorsunuz?

KASTAMONU’YA GAZİLİK UNVANI

-Kastamonu’ya gazilik unvanı verilmesi için kanun teklifini verdik. Bütün partilerden beklentimiz Kastamonu’ya gazilik unvanı verilmesi yönünde oy kullanmalarıdır.

“TERÖRÜN FİNANSMANI”

-Biz CHP olarak herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye istiyoruz. Bu güzel coğrafyada bayrağımız altında yaşayalım diyoruz. Teröre karşı mücadele edeceğiz ama terörün bir iç boyutu bir de uluslararası boyutu vardır. Terör örgütünün finans kaynaklarını kesmek uluslararası ilişkilerin samimi şekilde yürütülmesine bağlıdır.

‘SUUDİ ARABİSTAN BİZİ KINIYOR’

Defalarca uyardık, iktidara ‘Dış politikada yanlış yapıyorsunuz’ dedik. Dış politikada duygusallıktan uzak akılcı politikaları tercih edin dedik. Suudi kralı ölünce ülkemizde yas ilan ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü, katiller ellerini kollarını sallayarak gitti. Aynı Suudi Arabistan Arap birliğini toplayıp bizi kınıyor.