İşte CHP İzmir il yönetimi ve kurultay delegeleleri!

İşte CHP İzmir il yönetimi ve kurultay delegeleleri!
9 Şubat 2020 11:12

CHP İzmir İl Kongresi oy sayma işlemleriyle birlikte 22 saat sürerken kurultay delegeliğine seçilen isimler belli oldu.

 

 

Divana yapılan başkan adaylığı başvurularında Deniz Yücel dışında başvuru yapan isimlerin yeterli imza sayısını toplayamaması nedeniyle kongre tek adaylı şekilde yapıldı.

Ege Analiz’in haberine göre; tek adaylı kongrede yapılan oylama sonucu seçimin çarşaf liste ile yapılması kararlaştırıldı.

İl yönetimi için 169, kurultay delegeliği için 159 kişi başvuruda bulundu.

Çarşaf liste kararının ardında kulis çalışmaları hızlandı ve siyasi terimde “anahtar liste” olan taslak yönetimler oluşuturuldu. Oy verme işlemi başlayana kadar bir çok anahtar liste salonda elden ele dolaştı ancak üzerinde mutabık kalınan son liste ile seçime gidildi.

 

 

Başkan Deniz Yücel 611 oyun 253’ünü alarak yeniden başkan seçildi. Ancak Başkan Yücel’in oyunun düşük olması teknik bir hataya bağlandı. Bir çok delegelerin oy verirken işaretleme sırasında tek adaylı kongre olmasından dolayı başkanın ismini işaretlemeyi unuttuğu anlaşıldı. İl başkanlığı için 253 oy alan Deniz Yücel kurultay delegeliği için 339 oy aldı. Aradaki farkın açık olması delegelerin il başkanlığı seçiminde Deniz Yücel isminin yer aldığı kutucuğu işaretlemediği anlaşıldı.

 

EN YÜKSEK OY TUNÇ SOYER’İN

 

 

Seçimde il yönetimi, kurultay ve il disiplin kurulu olmak üzere 3 alan için oy kullanıldı. 3 kulvarda en yüksek oyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aldı. Soyer kurultay delegeliği için 392 oy aldı. Başkan Soyer’i yine 392 oy ile Binnur Kaya, 386’şar oy ile Özüm Özdemir ve eski Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya aldı.

kurultay delegeliğine giden son isim Rıfat Nalbantoğlu oldu. Ancak gençlik ve kadın kotası riayet olmadığı için yapılacak itirazlar sonrası Nalbantoğlu ve üstünde yer alan bir kaç ismin yedeklere düşmesi bekleniyor.

 

İşte kurultay delegeliğine seçilen diğer isimler:
1

2

3

İl yönetimine seçilen isimler

30 kişili il yönetimine giren son isim Sedredil Coşkuner oldu.

4

işte oy alan diğer isimler

5

6

İl disiplin kuruluna ilk 9 isim seçildi

7