İnce’den ‘ekonomi otobüsü’ yorumu: Güzel, iki buçuk sene sonra Genel Merkez’den çıktılar

İnce’den ‘ekonomi otobüsü’ yorumu: Güzel, iki buçuk sene sonra Genel Merkez’den çıktılar
17 Kasım 2020 10:58

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Çankırı’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

 

Bir gazetecinin CHP genel merkezi tarafından yola çıkarılan ekonomi otobüsüyle ilgili soru yöneltmesi üzerine, “Güzel, doğru yoldalar. İki buçuk sene sonra genel merkez binasından çıktılar. Ancak sadece CHP’li belediyelerin olduğu deniz kenarından çıkıp biraz böyle Çankırı, Nevşehir, Hakkari’ye memleketin dört köşesini gezmeyi denerlerse daha iyi yaparlar. Olacak, kısa sürede olacak” diye konuştu.

“İddia değil gerçekmiş, bu tür görüşmelerden haberim yoktu yeni öğrendim”

“Bin günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Çankırı’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, bir gazetecinin millet ittifakının HDP ile ortak anayasa çalışması yaptığı iddialarına ilişkin soru üzerine, “İddia değil, gerçekmiş” yanıtını verdi.

İnce şöyle devam etti:

“Daha önceki konuşmalara baktığımızda bugün görünen şu ki yapılmış bu… O dönemde Cumhurbaşkanı adayıydım ben de yeni öğreniyorum bu tür görüşmeleri. Ama çelişkili açıklamalar yapmak ‘bir yaptık bir yapmadık’ demek doğru değil. İnsanların kafasını karıştırmamak lazım. Muhalefetin umut olabilmesi için tutarlı, ilkeli bir politika olması gerekir.”

“Bu iktidarın yanında bu muhalefeti de göndermek lazım”

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Çankırı’da yaptığı açıklamada, “Döviz fırlamış, işsizlik tavan yapmış, ekonomi çökmüşken muhalefetin oyları tavan yapmıyorsa bu iktidarın yanında bu muhalefeti de göndermek lazım” dedi.

İnce şunları söyledi:

“Çankırı işsizliğin yüzde 65’lerde olduğu, yoksulluğun diz boyu olduğu bir kent. Bugün burada insanlarımızı dinliyoruz. Türkiye’yi karış karış gezip bu derin yoksulluğu, felaket işsizliği yerinde görüp gündeme getirmek istiyoruz. 18 yılın sonunda bir iktidar var. 18 yılın sonunda eğitimde, yargıda, ekonomide reform yapacakmış. Ya 18 yıldır neredesiniz siz? Reform yapa yapa reform çöplüğü yaptınız ülkeyi. 18 yılda yapamadığınız aklınıza şimdi mi geldi? Türkiye zor bir kış geçirecek. Biz Memleket Hareketi olarak bu iktidara da bu muhalefete de karşıyız. Bunların alayını göndermek lazım. Döviz fırlamış, işsizlik tavan yapmış, ekonomi çökmüşken muhalefetin oyları tavan yapmıyorsa bu iktidarın yanında bu muhalefeti de göndermek lazım.”

r1

r2

r3

r4

r5

r6

r7

r8

r9

r10

r11