Kırıkkaleli gençten İnce’ye: Parti kurmazsanız hakkımızı helal etmiyoruz

Kırıkkaleli gençten İnce’ye: Parti kurmazsanız hakkımızı helal etmiyoruz
17 Ekim 2020 08:40

İnce’den Kılıçdaroğlu’na: Demek ki aday olmayı düşünüyor, destekliyorum

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Yozgat’ta esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısını sorması üzerine, “Genel Başkan erken seçim çağrısında bulunduysa aday olmayı düşünüyor demektir. Doğru buluyorum ve destekliyorum” diye konuştu.

“İktidar ve muhalefet kanallarında yer bulamıyoruz, geriye tek seçenek kalıyor: Taban”

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” gezileri kapsamında Kırıkkale’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın özgürlüğüne ve basın çalışanlarının sektörel sorunlarına değinen İnce, “İktidar ve muhalefet kanallarına çıkamıyoruz geriye tek seçenek kalıyor: Taban. Buraya Ağrı’dan geldik” ifadelerine yer verdi.

Memleket Hareketi olarak iktidara geldiklerinde basını özgürleştireceklerini ve basın çalışanlarına sendika getireceklerini vurgulayan İnce, şöyle devam etti:

“Memleketimizi karış karış dolaşıyoruz. Tokat, Yozgat’tan sonra Kırıkkale’deyiz. Buradan Ankara’ya geçeceğiz. Çok derin bir yoksulluk var. İnsanlar işsiz. Emekliler, memurlar, çiftçiler geçinemiyor. Bu ülkenin iki temel sorunu var. Biri yargı diğeri basın. Basın derken sizi kastetmiyorum. Siz emekçilersiniz. Patronlarınızı kastediyorum. Bu ülkenin yargısı bağımsız ve tarafsız olmadığı sürece ekonomisi düzelmez. Yanlı karar veren hakimler ve savcılar bilsinler ki geleceğimize kötülük ediyor. Bu ülkenin yargısı düzelmeden ekonomisi düzelmez. Ayrıca basın… Basının yüzde 90’ı iktidarın eline geçmiş. İktidara çıkamıyorsun. Muhalefetinkiler de genel merkezden para alamayacağız diye korkuyorlar onlara da çıkamıyorsun. Geriye ne kalıyor? Tabana kuvvet… Ağrıdan buraya geldik. Azerbaycan’a destek açıklaması Iğdır’a gittik. Nahçivan’a geçecektik, izin vermediler. Dolayısıyla bu basın düzelmeden Türkiye’nin sorunları düzelmez. Memleket Hareketi olarak bu ülkeyi yönetirken basını da özgürleştireceğiz, onlar da rahat edecek. Patronlarından kurtulacaklar. Ayrıca basın herkese ayar vermeye çalışıyor ama en fazla sendikasız kişinin çalıştığı sektör de basın sektörü. Eminim hepiniz sendikasız çalışıyorsunuz. Basın sektöründe sendikayı mutlaka getireceğiz.”

İnce’den döviz bürosu çalışanlarına: Bir daha seçerseniz 10 lira olur demiştim, oldu.

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Yozgat’ta esnaflarla sohbet etti. Bir döviz bürosuna uğrayan İnce, dolar ve euro fiyatlarını sordu. “Ben 2018 seçim kampanyasında bir daha seçerseniz döviz 10 lira olur demiştim ve oldu” diyen İnce, döviz bürosu çalışanlarından “haklısınız” yanıtını aldı.

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” gezileri kapsamında Kırıkkale’deydi. Bir genç İnce’nin yanına gelerek, “Başkanımız parti kurmazsa bu ülkenin gençleri olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Biz gençler olarak ona çok güveniyoruz” dedi.

Kırıkkaleli gençten İnce’ye: Parti kurmazsanız hakkımızı helal etmiyoruz

İnce’nin Kırıkkale ziyaretinden kareler:

k1

k2

k3

k4

k5

k6

k7

k8

k9

k10

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” gezileri kapsamında Yozgat’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, “İktidar muhalefetten, muhalefet iktidardan memnun. Biz hiçbirinden memnun değiliz” dedi.

İnce şöyle devam etti:

“Türkiye’nin yargısı bağımsız değil, Türkiye’de basın tarafsız değil. Türkiye’de en kötü olan iki kurum biri yargı diğeri basındır. Basının yüzde 90’ı iktidarın tekelinde onu eleştiremiyor. Yüzde 10’u da muhalefetin tekelinde onlar da genel merkezden para alamayız diye korkuyor. Yani bu iktidarla bu muhalefetin birbirinden hiçbir farkı yok. Hepsi aynı. Muhalefetin desteklediği kanal da bizi veremez, korkuyor, genel merkez parasını kesiyor. İktidar basını da bizi vermiyor. Yani bu iktidar bu muhalefetten bu muhalefet bu iktidardan memnun. Biz hiçbirinden memnun değiliz. Biz bu ülkeye üçüncü bir seçenek, üçüncü bir yol öneriyoruz. Hatta basına şunu söyleyeyim. Söylediğim sözleri öyle bir çarpıtıyor ki… Ya da hiç vermiyorlar, görmemezlikten geliyor. Umrumuzda değil… İster görsünler ister görmesinler. Biz onların çok tirajının çok üzerinde, para değil emek harcayarak milyonlarca insanla göz teması kuracağız, selamlaşacağız, dertlerini dinleyeceğiz. Hiç üşenmeden…”

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” gezileri kapsamında Yozgatlı vatandaşlarla sohbet etti. İnce’nin yanına gelerek başarı dilekleri ileten bir vatandaş, “Siyasete gelip AKP’nin yaptıklarını yapacaksanız bu milletin hakkı size haram olsun” dedi. İnce’nin cevabı, “Doğru söylüyorsun ben de sana katılıyorum” oldu.


Yozgat’ta şehit babası ile duygu dolu sohbet

Yozgatlı vatandaşlarla temaslarını sürdüren Muharrem İnce, bir şehit babasıyla sohbet etti. “Biz müslümanız. Şehitlerimizin cennette olduğuna inanıyoruz. Ellerinizden öpüyorum” diyen İnce’ye şehit babası “Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

y1

y2

y3

y4

y5

y6

y7

y8

y9

y10

y11

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” gezileri kapsamında Tokat’taydı.
“Azerbaycan Türklerinin tam destekle yanlarındayız”

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Tokat ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada Azerbaycan Türklerinin yanında olduklarını söyledi.

İnce, “Azerbaycanlı kardeşlerimize destek olmak için Iğdır’a gittik. Biz oradan Nahçivan’a geçmek istedik. Güvenlik gerekçesiyle izin vermediler. Haklı da olduklarını gördük. Biz Azerbaycan Türklerinin, kardeşlerimizin yanındayız. Türkiye yanların da olmalıdır, oluyor da zaten… Biz de tam destekle onların yanındayız” diye konuştu.

 

Ziyaret ettiği Tokat Ticaret Odasından çıkarken bir vatandaş yanına geldi. “Tokat’ta sigara ve hortum fabrikamızı yediler” diye İnce’ye dert yanan vatandaş Muharrem İnce’ye oy vermediğini söyledi. İnce ise, “Sen de sigara fabrikasını satana, hortum fabrikasını hortumlayana bu sefer oy verme” dedi. Vatandaşın cevabı “İnşallah sen parti kurarsın oy veririm”oldu.

 

 

Memleket Hareketi Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” gezileri kapsamında Tokat’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce,”Türkiye’de zenginler de mutsuz yoksullar da” dedi. İnce şöyle devam etti:

Türkiye derin bir yoksulluk yaşamaktadır. Esnaf halinden memnun değildir. Çekleri senetleri ödeyememektedir. Emekliler geçinemiyor, gençler işsiz, çiftçinin ürünü dalda kalmış, iş adamı gelecekten kaygılı, büyük şirketler dahi kaygılı… Dünyanın her yerinde yoksullar mutsuzdur zenginler daha mutludur. Türkiye’de ise farklıdır. Yoksullar da mutsuz zenginler de mutsuzdur. Çünkü onlar da malını kaybetmekten korkuyorlar. Ekonomide temel kural şudur. Ekonomi tercihler meselesidir. Siz neyi tercih ediyorsunuz. Lüksü, şatafatı, üç bin korumayla gezmeyi, betonu mu tercih ediyorsunuz yoksa üretimi tarımı, hayvancılığı geliştirmeyi, fabrika kurmayı bunu mu tercih ediyorsunuz? İnsanları yoksullaştırıp, devlete muhtaç hale getirip, sonra üç kuruş yardım edip onların oyunu mu almayı düşünüyorsunuz yoksa üretimi artırıp, insanları kalkındırıp ülkenin refah içinde yaşamasını mı?”

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, hakim ve savcıların bile adil yargılanacaklarına inanmadıklarını söyledi. Tokat’ta gazetecilerin sorularını cevaplayan İnce, şunları söyledi.

“Dünyanın en ünlü ekonomistlerini getirseniz, en çalışkan insanlarını getirseniz, en büyük fabrikalarını kursanız hukuk sisteminiz düzgün değilse, mahkemeleriniz adil değilse kalkınamazsınız, büyütemezsiniz, saygınlığınız olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın. Mahkemeler bağımsız olmadan, hukuk devleti olmadan, yargı adil, tarafsız ve hızlı olmadan Türkiye kalkınamaz. Bir anket yapılıyor. Hakim savcıya soruluyor. Sen mahkemeye düşsen adil yargılanacağına inanıyor musun diye. Hakim savcı bile inanmıyor. Yüzde 65’i inanmıyor.“

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10