Gürsel Tekin: FETÖ’ye parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor

Gürsel Tekin: FETÖ’ye parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor
17 Şubat 2020 08:36

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, siyasetin gündemini belirleyen “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarını değerlendirirken, “FETÖ’ye, parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor, bir de milleti FETÖ’cülükle suçluyorlar” dedi.

 

 

Sözcü’den Gürsel Tekin’in haberine göre Tekin, “FETÖ ile mücadele edilecekse önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere baksınlar, istihbarata gerek yok” ifadesini kullandı ve şunları kaydetti:

 

 

ARAZİLER VERİLDİ: Elimizde resmi makamlar tarafından hazırlanan bir rapor var. Rapora göre, Türkiye’nin her şehrinde FETÖ’cülere özel okul kurulması için toplam 934 kamu arazisi peşkeş çekilmiş, bu okullar eliyle terör örgütüne maddi kaynaklar aktarılmış ve militanlar yetiştirilmiş. Bu okulların hepsinin altında iktidarın imzası var.

109 YURT: Örneğin 81 ilde 109 yurt açtırılmış, buraların bütün izinleri, işlemleri bu iktidar tarafından yapılmıştır. Bunun yanında bu iktidarın Bakanlar Kurulu tarafından, tam 104 vakfa kamu yararı statüsü verilmiştir. Hepsinin altında bu iktidarın imzası var.

– Özelikle FETÖ’cüler vakıf eliyle örgütlenerek, anayasal düzeni yıkmak için çalıştılar. İktidar da onların faaliyetlerine destek oldu.

– Diğer bir örnek ise toplamda FETÖ’cü 1125 adet dernek kurulmuş, bunların hepsinin izinlerini de bu iktidar vermiştir.

– Yine FETÖ’cülere ait Ankara’da 7, Bursa’da 2, İstanbul’da 4 ve Şanlıurfa’da 10 sağlık kuruluşu kurulmasına bu iktidar izin vermiş, yardım etmiştir.

– Bu durumda FETÖ’ye kim yardım ve yataklık etmiştir? 2010 referandumundan sonra, tüm vakıfların başvurusu reddedilirken, FETÖ’nün arsa talepleri kabul edilmiştir.