Grip tedavisinde şifalı armağanlar

Grip tedavisinde şifalı armağanlar
16 Kasım 2015 11:22

Ey Yüce Türk İslam alemi! Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde: ”Sıhhat, afiyet ve saadet ilahi nimetlerdendir. İnsanlardan bir çokları bunların kıymetlerini bilemediklerinden dolayı ve bunları yersiz kullandıklarıından dolayı aldanmışlar dolayısıyle de zarar etmişlerdir.” diye buyurmuşlardır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 
Tıp ilmi vücudu sıhhatli olanların sıhhatini muhafaza, hasta olup da sıhhatini kaybedenlere imkan dahilinde sıhhatini iade etmek üzere tesis edilmiş bir ilimdir.

 

 

Tıp ilmi insanın tabiatında zaten mevcuttur. Örneğin açlık illetine müptela olan kimsenin bundan yemek yemekle kurtulacağı hissi, sonsuz kalan bir kimsenin bu illetten su içmekle kurtulacağı hissi hepsi birer insanın içinde bulunan tabii tıbbın eseridir.

 

 

Grip bir üst solunum hastalığı olup, akciğer, kalp, böbrek gibi önemli olan bu organlarımıza Allah korusun büyük zararlar verebilir. Onun içidir ki, beslenme kültürünün Grip-Nezle gibi hastalıklarla tanışma da büyük önemi vardır. Pahalıdır diye C vitamini içeren sebze ve meyve tüketimi ihmal edilmemelidir. Eğer tasarruf ederim düşüncesinde iseniz; Allah korusun bu tasarruf ileride size çok pahalıya mal olacaktır: Limon, portakal, greyfurt ve mandalina gibi narenciye meyvelerinin suyunu sıktıktan sonra yarım saat içerisinde tüketilmelidir; kaldıkça birleşimindeki vitaminler değerini kaybettiğini unutmayınız?

 

 

Grip için en iyi ilaç, taze Zencefil ve yeşil biberdir. Her ne kadar yatakta dinlenmek gribin en önemli ilacı olarak gösteriliyorsa da, zengin C vitamini içeren yeşil biber ve taze Zencefil soğuk algınlığı için bire bir olduğu, içerdiği besin değeri, vitamin ve mineraller etkinliğini onaylıyor.

 

 

REÇETELER

 
1- Nezle-Grip’in et etkili doğal ilacı: Taze Zencefildir. Kullanılışı: Taze Zencefil mevsimsel meyve suyu ile robotta çırpılıp, kahvaltı da çay yerine içilir. Bir litre meyvesuyu için, 1,5 (Bir buçuk) ceviz büyüklüğünde Zencefil yeterlidir. Zencefil, özellikle et ve diğer yemeklerle beraber pişirilince, hem yemeğe lezzet hem de et’in ihtiva ettiği zararlı Kolestrol yok olur.

 
2- 50 gram kavrulmuş Fındık, iki çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber ve iki yemek kaşığı bal ile karıştırıp yenir. Diş sorunu olanlar, fındığı öğüterek tüketmeli. NOT: Yemeklerden bir saat sonra tok karnına yemeye başlayın.

 
3- Nezle-Grip’li hallerde, bol bol ayva yenir. Ayrıca ayva ve elmayı soymadan iyice yıkayıp, kesme şeker büyüklüğünde doğrayıp demliğe atıp hafif ateşte kaynamaya başlayınca on dakika kaynatıp çay olarak bal ilave edilip içilir. NOT: Şeker hastası olanlar bal ilave etmemelidir!

 
4- Nezle ve bronşiti tedavisi: Malzeme 15 gram nane, 30 gram kuru incir, 15 gram kuru üzüm, iki kesme şeker büyüklüğünde taze Zencefil rendesi, derin toprak, cam veya seramik bir kaseye konur, üzerine üç su bardağı kaynar suyu boşaltıp iki yemek kaşığı bal ilave ederek ağzını iyice kapatıp, 30-40 dakika sonra içilmeye hazır hale gelmiş demektir. üç’şer saat ara ile içilir. Bronşit-Nezle başlangıcını vücuda yayılmasını frenler. Not: Süzdüğünüz meyveleri çiğneyerek tüketebilirsiniz.

 
5- Toz şekeri pudra haline getirip, iki saatte bir buruna çekilmelidir. NOT: Pudra şekeri kullanmayınız! Hazır pudra şekerlerinin çoğunda nişasta ihtiva ettiği için, faydalı değildir.

 
6- Çörek otunu toprak bir kab içerisinde kavurup, un haline getirip bir tülbente koyup bağlayarak buruna tütsü gibi çekilir.

 
7- Sarımsak, Şanlıurfa fıstığı, ceviz ve badem birlikte yenir.

 
8- Kara lahanayı yıkayıp elinizle küçük parçalara bölün, kaynamakta olanüç su bardağı suya 4-5 yaprak koyun iki dakika daha kaynatıp bir su bardağına bir yemek kaşığı bal ile tadlandırıp günde üç su bardağı içiniz.

 
9- Malzeme: Yumurta büyüklüğünde bir adet soğan, on diş sarımsak iyice ezip üç su bardağı süt ile kaynatıp üç’er saat ara ile içilerek, aynı günde tüketilir.

 
10- Malzeme: Beş adet kuru incir, iki su bardağı süt, bir tatlı kaşığı tarçın. Hazırlanışı: Kuru incirleri ıslak bir bezle iyice silip dörde bölerek iki bardak süte tarçınla beraber atılır; süt kabarmaya başlayınca beş dakika daha kaynatıp indirin. İncirleri iki parti halinde çiğneyerek yiyin, sütü de iki’şer saat ara ile bir çay bardağı içerek tüketin.

 
11- Malzeme: Bir adet limon, bir litre taze sıkılmış portakal suyu, bir ceviz büyüklüğünde taze Zencefil, iki yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı tarçın. Hazırlanışı: Sıkılmış portakal suyunu blendere boşaltın, limonu iyice yıkayıp dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın, taze zencefili soyup kesme şeker büyüklüğünde doğrayıp malzemelerin hepsini portakal suyu ile beraber çırpıp, ailece kahvaltınızı çay yerine ilk önce bu karışımı için. Sonra çay içebilirsiniz. Çok etkili bir reçetedir. NOT: Etkinliği insanların tabiatına göre değişebildiğini unutmayınız?

 
12- Sarımsaklı yoğurt grip mikroplarını öldürür ve kısa sürede gribi tedavi eder. NOT: Kimyasal ilaçlara alerjisi olup, kısa yollarla Grip hastalığını tedavi etmek istiyorsanız; dayanıklı hazır yoğurtlara dikkat ediniz?

 
13- Grip-Nezle hastalıklarının tedavisinde, nane’in etkinliği çoktur. Naneyi evinizde saksılarda yetiştirme imkanı vardır. Yetiştirilmesi çok pratik ve kolaydır. Taze nane çiğneyerek tüketildiğinde, Grip tedavisini kolaylaştırır.

 
14- Portakal, limon, mandalina kabuklarını iyice yıkayıp hafif ateşte kaynamaya başlayınca on dakika kaynatıp, bal ile tadlandırıp, günde üç su bardağı yemeklerden bir saat sonra içilir.

 
15- Grip-Nezle’ye yakalanmak istemeyen; özellikle ev hanımları ve lokanta aşçıları çok şanslıdır: Soğan doğranınca gözleri yaşarttığında, doğal bir antiseptik olduğunun farkındalar mı? soğan Grip-Nezle tedavisinde çok etkili doğal bir şifa hazinesidir. Sıkarak elde edilen soğan suyundan iki damla buruna tampon yapılması çok etkilidir. Soğan tüketimi ihmal edilmemelidir! NOT: Vijdan muhasebesi yapan Doktorunuzun görüş ve önerilerini aldıktan sonra kullanmanız daha faydalı olacaktır.

 
16- Adaçayı, Grip-Nezle için mucize tedavi edici etkiye sahiptir. Adaçayı bal ile tadlandırıp içilirse daha faydalı olur. Şeker hastaları bal kullanmamalıdır!

 

 

DİKKAT! Reçeteler destek içindir: Kullanmadan önce, vicdan muhasebesi ahlakına sahip Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak uygulamak daha faydalı olur.

Cümle Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. hastalara şifa-i şerifler dileriz.

Reçeteler ile ilgili Soru ve önerilerinizi, sitemiz aracılığı ile iletebilirsiniz.

 

 

ÖZDEYİŞLER

 
1- Sabır, İnanç ve iradenize hakim olmak; hastalığın %50’sini tedavi etmişsiniz demektir. (Numan Aladağ)
2- Süzgeç dikiş iğnesine ”Defol!” sen delinmişsin dedi. (Hint Atasözü)
3- Kim sadaka vermiş de fukara olmuş. (Hint Atasözü)
4- Ver, anla, denetle. (Hint Atasözü)
5- Kimse doğru söylediğinden iflas etmemiştir. (Hint Atasözü)
6- Kimse benim iznim olmadan bana zarar vermez. (Mahatma Gandhi)
7- Hediyeler biter bitmez arkadaşlık sona erer. İneğin memesi kuruyunca dana onu terk eder. (Hint Atasözü)
8- İnsan servet veya bilgisiyle değil, tavır ve anlayışıyla asil olur. (Hint Atasözü)
9- Vicdan muhasebesi ahlakına sahip olmayan bir doktor-hekim, hiç bir zaman şifa dağıtmaz. Çünkü onun tek amacı, para kazanmaktır. (Numan Aladağ)

 

 

 

 

 

Kaynakça: Numan Aladağ’ın Yurtdışı, yurtiçi gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun