Fırat: Cumhurbaşkanımız hasta, hep birlikte dua edelim

Fırat: Cumhurbaşkanımız hasta, hep birlikte dua edelim
24 Mayıs 2015 15:45

AKP’nin kurucuları arasında yer alan ve HDP’den Mersin Milletvekili adayı olan Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kendisini bir hastaya dönüştüren boyutta korku içerisinde olduğunu savundu.

 

 

Bu korkunun, iktidarı kaybetme endişesi ve kendisiyle ailesinin bulaştığı yolsuzluklar nedeniyle yargılanmaktan kaynaklandığını belirten Fırat, “Şu anda da maalesef cumhurbaşkanımız hasta. Eğer dua ile iyi olabilecekse, hepinizden ricam, psikolojik sağlığına kavuşsun diye O’nun için hep birlikte dua edelim. Ama psikolojik hastalıklar genellikle bu şekilde iyi olmaz. Ancak psikiyatriye gitmek lazım” dedi.

 

 

DİHA’ya açıklamalarda bulunan Dengir Mir Mehmet Fırat, Erdoğan’ın korkusunun giderek büyümesine yaklaşık 10 yıl önce birlikte yaptıkları resmi bir Kıbrıs ziyaretinden örnek verdi. Fırat, “Yanımızda birkaç devlet memuru, iki de koruma polisi vardı. Zırhlı arabası yoktu. Camiden birlikte çıkıp bütün Girne’yi dolaştık. O zaman korkusu yoktu. Ama şu anda 500 kişilik yakın koruması var, 750 kişi de sarayın çevresini sarmış vaziyette. Bir yere gittiğinde de Türkiye’nin her yerinden ek polisler geliyor. Böylesine bir korku, insanı mutlaka hasta eder ve şu anda da maalesef cumhurbaşkanımız hasta” diye konuştu.

 

 

‘BİR SABAH KALKARIZ BAKARIZ Kİ SAVAŞ BAŞLAMIŞ’

 
Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Fırat, şu ifadeleri kullandı; “7 Haziran’dan sonra eğer ülkede böyle ruh sağlığı bozuk bir kişinin yönetimi altında kalmak istemiyorsanız, bunun önüne mutlaka geçmemiz lazım. Çünkü ruh sağlığı bozuk olan insanın ne yapacağı belli olmaz. Bir gün sabah kalkarız ki Türkiye, Suriye topraklarına girmiş ve savaş başlamış. Bu bir şaka falan değil, samimi olarak söylüyorum. (…) O bakımdan 7 Haziran seçimini, milletvekili seçimi olarak algılamayın. 7 Haziran seçimi, Türkiye’de bundan sonraki rejimin ne olacağının seçimidir.”

 

 

Cumhurbaşkanlığı makamının bu hale gelmesinin bir utanç vesilesi olduğunu kaydeden Fırat, ERdoğan’ın çevresindeki isimleri ‘saray soytarısı, yalaka’ olarak niteldi. Fırat, “Eğer beraber çalışıyor olsaydık, zaten bunu ben ona yaptırmazdım. Fakat şu anda etrafında bir avuç yalaka, saray soytarısı var ve o ne yaparsa yapsın, ‘Efendim siz haklısınız’ diyorlar” dedi.