Fakirdik, yolsulduk ama beka meselemiz insanlıktı!

Fakirdik, yolsulduk ama beka meselemiz insanlıktı!
23 Nisan 2019 08:48

Herkese selamlar dostlar, yazıma başlamadan önce Hakkari’deki hain saldırıda Şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yüce Türk milletinin başı saolsun.

 

 

Mehmet ANDAÇ H&H YORUM

 

 

Son günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçakça bir linç girişimi yaşadık. Kemal beye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Esas konumuza geldiğimizde bu girişimden sonra birçok siyasi sağ duyu çağrısında bulundu. Sosyal medyada ise sağduyuyu anlatan Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan’ın birlikte olduğu ve beni çok etkileyen bir fotoğrafa denk geldim. Fotoğraf hakkında araştırmalarım sonucunda bulduklarımı sizinle paylaşayım

 

 

Fotoğrafın çekildiği tarih 8 Şubat 2002, Türkiye’nin efsaneleşmiş üç büyük lideri Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan bir cenaze törenine katılıyor. Cenaze ise Türk siyasetinin önemli isimlerinden merhum Osman Bölükbaşı’na ait. Kendisini rahmetle anıyorum. Kimdir bu Osman Bölükbaşı derseniz, Osman bey hatipliği ile çok sevilen bir isimdi. Kendisi siyasete 1945 yılında girdi.. (Daha detaylı bilgileri internetten bulabilirsiniz)

 

 

 

Osman bey siyasetin hemen hemen her alanında bulundu ve döneminde konuşmalarıyla dikkat çeken çok sevilen bir isimdi. Hatta Osman bey o kadar dobra, açık sözlü bir insandı ki bazı ifadeleri sebebiyle bir süre hapis yatmıştır. Evet yanlış duymadınız, hapis yattı.. O dönemin hükümeti ise Demokrat Parti.. Unutmayın, Demokrat Parti Süleyman Demirel ve Mehmet Ağar tarafından kurulmuştur. Belki o zamanlarda çok kavgalar ettiler ama Osman beyin cenazesinde Süleyman Demirel’de vardı. Belki kanlı bıçaklıydılar ama söylemler acıların önüne geçmemişti…

 

 

Anlayacağınız o ki dostlar acılar aslında insanları birleştirirdi. Hükümetin hep eleştirdiği eski Türkiye’de birbirleri ile hiç konuşmayan, kanlı bıçaklı insanlar bile cenazelerde yan yana saf tutarlardı. O dönemlerde fakirdik belki ama etrafımızdakilerle ekmeğimizi bölüşürdük. Paramız yoktu belki ama imece usulümüz vardı. İnsanlar günlük hayatlarında siyaset değilde bir önceki akşam televizyonda yayınlanan dizinin bölümünlerini tartışırlardı. Buraya verilecek örnek çok ama hepsini tek tek saymayacağım. Anlayacağınız o ki dostlar, eski Türkiye’de siyaset hiç bu kadar hayatımıza girmemişti. Hani beka meselesi deniyor ya, işte o dönemlerde bizim beka meselemizin önüne siyaset geçmemişti. Bizim bekamız aslında insanlıktı, kardeşlikti..

 

 

Şimdilerde şöyle bir etrafıma bakıyorum da seçim ve koltuk için bazı siyasiler toplumu kutuplaştırmış durumda. İnsanlar sırf partileri yüzünden akrabalarına, komşularına küfretmeye başlamış. Hani diyorlar ya nereden nereye.. Gerçekten de nereden nereye.. Bardağın bazen dolu tarafından değilde boş tarafına bakınca ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Yazıma Yunus Emre’nin şu satırları ile son vermek istiyorum; “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” Kalın sağlıcakla..

 

 

Mehmet ANDAÇ Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Erdoğan ve Kanadalılar nasıl barıştı?
Bu ayıp da Ülkücü camiaya bir ömür boyu yeter
Fakirdik, yolsulduk ama beka meselemiz insanlıktı!