Estetik ameliyatsız genç görünmenin yolları

Estetik ameliyatsız genç görünmenin yolları
22 Ekim 2018 19:25

Asırlar geçse de genç ve güzel görünmek asla vazgeçemeyeceğimiz bir hikayeye dönüştü. Yüz ifadesi ve yüz hatları, çizgi ve kırışıklıklar yaşımızı göstermeye başladıkça estetik yöntemlere başvurmaya başladık. Cilt yenilenmesi, dolgu estetiği, yüz gençleştirme, terleme tedavisi gibi estetik ameliyatsız uygulanan işlemlerle ilgili Uzm. Dr. Hande Ulusal bilgilendiriyor.

 

 

 

 

Işık Dolgusuyla Göz Altı Morluğuna Elveda

Göz altı morluğu tedavisinde ışık dolgusu sık kullanılan bir yöntemdir. Uygulanan yöntemin doğal durması ve göz altında ödem oluşturmaması söz konusudur. Işık dolgusu yaklaşık bir yıl boyunca etkisini korur. Dolgunun içeriği aminoasitler, mineraller, antioksidanlar ve cilt nemlendirici maddelerden oluşmaktadır.

 

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır

Kemik üzerine gelecek şekilde uygulanan ışık dolgusu, deri altına uygulanan işlemlerden farklılık gösterir. Uzm. Dr. Hande Ulusal kontrolünde süper ince iğnelerle göz çevresine dolgu enjekte edilir. Bir ay süresince, haftada bir ve 20 dakika süren seanslarla işlem yapılmaktadır. İlk seanstan itibaren etkisi hissedilir. Yalnızca kadınlar değil erkekler için de cazip bir tedavi yöntemidir. İşlem sonrasında ağrı görülmez. Bölgede işlem sonrası şişme ve morarma oluşması normal karşılanmalıdır. Göz altı ışık dolgusu oldukça kolay ve kısa süren bir uygulama olduğundan hasta günlük yaşantısına hızla geri dönebiliyor.

 

Örümcek Ağı Estetiği Nedir?

Cerrahide kullanılan polidiaksanon ipler, ince uçlu iğneler ile cildin alt tabakasına örümcek ağı gibi işlenir. İpler yerleştirildiği bölgede etkili bir sıkılaştırma döngüsü başlatır. Cildimiz iplere tepki göstererek elastin ve kolajen üretimine başlar. Bu sayede cilt toparlanmaya başlar.

 

Botox Terleme Tedavisi?

Aşırı terleme olan bölgelerde, 10 veya 15 noktaya botoks enjekte ediliyor. Botoks verilen bölgedeki sinirler geçici olarak bloke olur. Özellikle koltuk altı terlemesi için uygulanan işlem ağrısız ve çok etkilidir. Uzm. Dr. Hande Ulusal’a göre işlemden sonra 1 hafta içinde terleme durur. Botoksun etkisi altı ay sürüyor.

 

Dudak Estetiği (Dudak Dolgusu)

Dudak dokusuna uygulanan dolguyla, dudağa hacim kazandırılması sonucu dolgun dudak estetiği sağlanır. Dudak kıvrımlarının aşağıda olduğu durumlarda, dudak başlangıç ve bitiş noktalarına uygulanan dolguyla dudak kenarları yukarı kaldırılmış olur. Dudak dolgusu fiyatları hakkında uzman doktorumuza ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.