Ekseninde tarihin barışmaz düşmanları

Ekseninde tarihin barışmaz düşmanları
25 Mart 2015 09:13

Değerli okuyucular! Bu beraberliğimiz, 23-63 Ekseninde tarihin barışmaz düşmanları hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Milli şuur, bir milletin, kendini duyması ve bilmesidir. Hem duyguya, hem düşünceye dayanan Milli şuur, bir milletin manevi kuvvetlerinden en önemlisidir. Milletlerin hayatını koruyan dört savunma hattından en sonuncusu ve en önemlisi Milli şuurdur. İnsan uzuviyetinin karaciğer, akciğer, kalp ve beyin nasıl dört önemli koruganı ise, bir milletin de ordu, bağımsızlık, iktisadi demokrasi-üretim ve Milli şuur, dört büyük kalesidir.

 

Milli şuur, bir ışıktır. Yurdu aydınlatır ve gizli köşelere sinmiş olan bütün Vatan haini akrepleri açığa çıkarıp deşifre ederek, karanlıkta faaliyet göstermelerine engel olur. İnsanda beyin ne ise, millette de Milli şuur odur. Akciğeri ve karaciğeri hatta bazen kalbi kurşunla delinen bir insanın yaşadığı görülür. Fakat beyninden kurşun yiyen bir insanın yaşamasına imkan yoktur. Bir insan sürekli cüzdan muhasebesi uğruna, Allah korkusundan ve Vatan sevgisinden mahrum ise, o insanın bulunduğu makam ve mevkileri haram olan haksız kazanç temini için, her türlü tavizi verebilen kişi demektir. Yeter ki, bir insan da Milli şuur ve vicdan olsun.

 

23-63 Ekseni başta olmak üzere, Milli şuurun uyanık olduğu yerlerde, birinci derece stratejik önemi olan temel gıda (Protein) sektöründe, ekonomik terör estiren, ihanet şebekesi sanayi ötesi toplum ülkelerinin güçlülük borusu ötmez. Milli şuuru ruhunda taşıyan her Türk vatandaşının %100 Türk sermayesi olan gıda sektöründe faaliyet gösteren Milli kuruluşlara özen gösterip tüketerek, sahip çıkmalıyız ki, güncel ve bencil düşünmediğimizi kanıtlayabilelim.

 

Her Türk vatandaşının, seçim bir milletin iradesinin tecelli ettiği en stratejik konusu olduğunun bilincinde olmalıdırlar. Fertlerin vicdanlarıyla baş başa kalıp Allah’ın ve T. C. kanunlarının yasakladığı her türlü faaliyetlerden uzak kalıp ve vicdan sahibi olduklarını hissederek oylarını kullanmaları gerekir. Ancak bu takdirde ferdin hür iradesi ve arzusu devletin sevk ve idaresine iştirak etmiş olur.

 

Ülkemizi TBMM’de temsil edecek kişilerin, iyilikleri kötülüğüne galip olup, ruhunda Vatan sevgisi ve vicdan muhasebesi ahlakı olanların hangi siyasi parti de olurlarsa olsunlar bu dürüst, namuslu ve şerefli kişilerin seçilmesi tercih edilmelidir ki, yapacağı hayırlı işlere ortak olalım. Haram, rüşvet, kişiye özel sorunlara öncelik veren, Milli şuur ve üretim ahlakından uzak olanlara itibar edilmemelidir. Büyük Türk Milletinin geleceğini teminat altına almaya gayret edip, çaba gösterenlere vicdan sahibi olanlara ihtiyacımız vardır.

 

Suriye’den gelip 23-63 eksenine (Harran-Akçakale) yerleşenlere, dikkat edilmelidir! Suriye’den ülkemize gelenlerin asıl amaçları, Akçakale de ki, mayınlı sahalarda toprak sahibi olmaktır. Milli şuurun uyanık olduğu yerlerde, Büyük Türk Milleti, tarihin barışmaz düşmanları, Türkiye’nin baş belası ve tarihin değişmez düşmanları, ERMENİ ve RUM’lar olmak üzere ERMENİ, Ermeni’ dir, RUM Rum’dur. Asalet ne ise odur. Onun içindir ki, TBMM’ne göndereceğimiz Milletvekilleri, kanunlar, yalnız Milli menfaatleri korumak ve milleti yücelmek için yapılmalıdır ahlakını ruhunda taşımalıdır. Hem Müslümanım diyecek hem de, haram, rüşvet ve diğer yasak olan faaliyetlerde bulunarak kara para temin edecek ve hem de bildiği halde, bu faaliyeti yapanlardan hesap sormayarak günahlarına ortak olup aynı çatı altında beraberliklerini sürdürecektir. Allah aşkına, bu tür faaliyeti olanların, münafıklık ve riyakarlığın ta kendisi değil midir?

 

Milli şuur uyanık olunca ehil olmayana sorumluluk verme, adam kayırma (İltimas), rüşvet ve haksızlık diye bir şey olmaz ve ortadan kalkar. Allah’ tan korkarak, namuslu, şerefli ve vicdan sahibi olanların hizmeti inkar edilemez. Tarihi şahsiyetlere gerçek değeri verilir. Herkes iyi bilmelidir ki, Milli şuur, bir milletin yaşama iradesi, hayat kaynağı ve en kuvvetli silahıdır.

 

Milli şuurun uyanık olduğu yerde hiçbir zaman yalan söylenmez ve cüzdan muhasebesi (haram kazanç) faaliyetleri olmaz. Kadınlar ve erkekler aşkı, millet ve Vatan duygularından üstün tutulamaz. Sancak kutlanır ve saygı görür. Bayrak, katlandığı zaman bile, yere değdirilmez. Ataların mezarlıklarında hayvan otlatılmaz. Yurtdışından gelenlerin beraberinde getirdikleri ahlaksızlıklara uymaz ve müsaade etmez. Küçük büyüğün, öğrenci öğretmenin, memur amirin aleyhinde dedikodu yapmaz.

 

Ruhunda Vatan sevgisi ve namusu olan, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yetkililerinden haram ve yasal olmayan taleplerde bulunmaz. Hükümetin hizmetlerde verimlilik sağlayabilmesi için, yardımcı olmak her Türk vatandaşının vazgeçilmez görevidir.

 

Bir düşüncesi ve vicdan sahibi olduğu, Hürriyete bağlandığı, Allah’tan korkarak, hak ve adalete değer verdiği, daima iyiliği kötülüğe tercih ederek, hayırlı ve sevaplı işlere yöneldiği, arama, çalışma ve savaşma kabiliyeti olduğu, vicdan muhasebesi yapanlara karşı muhabbet duyduğu sulhu özlediği ve daima Allah’tan korktuğu için, insan hizmet edilmeğe ve varlıkların en mükemmeli olmaya layıktır.

 

Bir insan ne kadar samimi konuşursa konuşsun ve akıllıca düşünmesi gerekir; yine de gerçekle aramızda derin bir uçurum vardır.

 

Türk çiftçisi ve sanayicisi destek istediği noktalardan uzak tutulduğu zaman, insanları tembelliğe alıştırmak demektir. Tembellik bir ülkede her türlü ahlaksızlıkların zirveye tırmanması demektir. Zamanın Libya lideri Muammer El Kaddafi Libya halkının neredeyse %80-90′ nına çalışmadan maaş veriyordu. Libya bugün ne duruma geldi? Sebebi ne idi? Libya da buğday yetiştirilmesi oldu. Harran ovası başta olmak üzere, tüm Türkiye genelinde Türk çiftçinin modernleşmesini engellemek için, Libya modelinin bir değişik uygulaması yapılarak, Allah korusun. Ülkemizin geleceği bu şekilde risklerle karşı karşıya getirmektir. Hodri meydan! Harran ovasında 25 yıldır ağaçlandırma ve tarla bitkilerindeki yenilikler ne kadar olmuştur? İhanet şebekesi sanayi ötesi toplum ülkeleri, bakıyorlar ki bir ülke de, tembellik başta olmak üzere, rüşvet, yalan, laf taşıma, dedikodu, lüks tüketim, israf ve menfaatler müşterektir karşılığı ile Milletvekili seçilebilecek sıralamada yer alması, Allah korusun, o ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozmanın ilk adımlarından biri değil midir?

 

Maliye Bakanı, Mehmet Şimşek’in, buluş (İcat) yapanlara, Maliye Bakanlığı olarak, bazı vergilerden muaf tutup mucitleri destekleyip ülkemizi bir reel sektör cenneti haline getireceğiz açıklaması ile müjdeyi vermiştir. Ruhunda Milli benlik ve Vatan sevgisi fışkıran, Mehmet Şimşek’i bu uygulamalarından dolayı, huzurunuzda kutluyorum. Ruhunda Vatan sevgisi olan her Türk vatandaşının, Mehmet Şimşek’in bu çağrısının, uygulanabilmesi için destek vermesi gerekir.

 

Numan Aladağ, ‘‘Ey Türk Milleti! Düşünelim, Çalışalım, Araştıralım ,Üretelim” diyor.

 

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri şükranla anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun