EGO ve ASKİ’ye muhalefet yetmedi!

EGO ve ASKİ’ye muhalefet yetmedi!
16 Nisan 2019 10:41

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda belediye, EGO ve ASKİ genel müdürlüklerinin 2018 yılı faaliyet raporları görüşülerek oylandı. Raporlar, CHP ve İYİ Parti grubunun reddi, AKP ve MHP grubunun onayı ile oy çokluğuyla kabul edildi.

 
Büyükşehir Belediye Meclisi, dün yapılan oturumda Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Meclis üyeleri arasında arbedenin yaşandığı ikinci toplantının ardından, dünkü toplantıda verilen “birlik, beraberlik ve saygı” mesajları dikkat çekti. İkinci günkü toplantının tutanağının oybirliğiyle kabul edildiği oturumda daha sonra 2018 yılı faaliyet raporlarının görüşülmesine başlandı. Yasa gereği Yavaş’ın koltuğunu devrettiği Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, konuşma talep eden meclis üyelerine söz hakkı verdi.

 
Altındağ Belediye Meclis Üyesi AKP’li Sinan Burhan, Mansur Yavaş’ın seçim çalışmaları kapsamında emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorununu çözeceğini vaat ettiğini anımsatarak “700 bin EYT’li sorunlarını çözmenizi bekliyor. Biz meclis üyelerine, ‘Sayın Mansur Yavaş bizim sorunlarımızı ne zaman çözecek’ diye soruyorlar. Bize bu soruyu soranlara ne cevap verelim?” ifadelerini kullandı.
Daha sonra yapılan oylamada faaliyet raporları, CHP ve İYİ Parti grubunun reddi, AKP ve MHP grubunun onayıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.