Dijital ajanslar ne iş yaparlar?

Dijital ajanslar ne iş yaparlar?
28 Kasım 2018 19:55

Günümüz dünyasında dijital dünyanın avantajlarını görmezden gelmek doğru olmaz bunun içinde öncelikli olarak sektörünüzle alakalı bir şeyler yapmak istiyorsanız geleceğe yüzünüzü çevirmeniz gerekiyor.

 

 

 

Geleceğe yüzünüzü çevirmek denildiği anda da ilk akla gelen elbette ki dijitalleşme oluyor. Bunun içinde markanızı, firmanızı daha geniş kitlelere çevirebilmeniz için dijital ajanslara ihtiyacınız var. Ankara’da dijital ajanslar denildiğinde ilk akla gelenin Sıradışı Dijital ajans olduğunu söyleyebiliriz. Dijital ajans Ankara firması bugüne kadar kurumsal kimlik Ankara başta olmak üzere Ankara’da web tasarım denildiğinde ilk akla gelen firma olarak biliniyor. Peki, bu kadar önemli ve gelecek için büyük bir ihtiyaç olan bu ajanslar nedir ve ne iş yapar biliyor musunuz?

Dijital Ajans Nedir?

Bugüne kadar bildiğimiz reklam ajanslarının sıradan çalışmalar yapmışlardır. Fakat insanların yüzlerini internete dolayısıyla dünyaya çevirmiş olduklarını düşündüğümüzde dijital ajanslarında internet üzerinde yapılabilecek tüm pazarlama kanallarını sürdürdüklerini söyleyebiliriz.  Bunun içinde işi teknik olarak özetleyebilirsek dijital kelimesi web tasarım, mobil uygulama ve bu uygulamanın geliştirilmesi, Sosyal medya, SEO yani arama motoru optimizasyonu, içerik stratejisi geliştirme gibi pek çok alanı kapsıyor.

Daha basit haliyle anlatırsak dijital ajanslar bir reklam firmasıdır. 

Dijital reklam ajanslarına baktığımız zaman şu şekilde bir fayda sağlamış oldukları biliniyor. Klasik reklam ajansları geri dönüşümleri ve pazarlama metrodlarını ölçemeyebilir. Ancak dijital ajanslar bu noktada gerekli ölçümlemeleri çok kolay bir şekilde yapabilir. Yani televizyon, gazete, radyo, dergi ya da bilbord tüm bu alanlardaki reklamların geri dönüşlerini analiz ederek pazarlama şeklinizi daha kolay bir hale dönüştürebilir ve getirileri kontrol altında tutabilirsiniz. Bu firmaların geri dönüşleri takip edebiliyor olması sizinde marka olarak ayaklarınızı daha sağlam yere basabileceğinizi gösteriyor. Mesela bunu bir örnekle açıklarsak şu şekilde belirtiriz. Televizyon reklamlarını part time kuşağında verirseniz o kanalı izleyen herkesin reklamınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Bu da kanalın reytinglerinin yüksek olması durumunda o kuşağın fiyatı da yüksek olacaktır.  Ancak burada elbette ki sizin sattığınız ürünler önemli bir konu. Yani sizin sattığınız ürün gebelikle ilgili bir şey diyelim bu durumda o kitlenin tamamının ilgisini çekmeyecektir. Dolayısıyla sizin yalnızca o kitleye yönelmeniz gerekiyor. Eğer ki siz reklamınızı geri dönüşün fazla olacağı kuşakta vermiş olsaydınız hem daha uygun çözüm hem de geri dönüşü yüksek sonuçlar alırdınız. Bunun içinde işte dijital ajanslar sizin için bu saat dilimlerini araştırır, tespit eder ve uygular.

Dijital Ajanslar Hangi Konularda Hizmet Verir?

Türkiye’de hizmet veren dijital ajanlar pek çok sektörü bünyesine katıyor. Bunlar yukarıda size açık olarak belirtilmiştir. Ancak onların dışında da bir takım pazarlama alanları bulunuyor.

Dijital Ajanslar Nasıl Çalışır?

Sıradışı Dijital çalıştığı tüm müşterilerinin iş modelini ve hedef kitlesini çok iyi bilir ve onun için hangi saatlerde reklam çıkarması gerektiğine halimdir. Tüm online kanalları araştırdıktan sonra etkileşim ve reksiyon için uygun zamanın belirlenmesini sağlar.

Daha fazla bilgi almak için ajansın ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://siradisidigital.com