Davutoğlu’ndan ‘zorunlu din dersi’ne IŞİD’li savunma

Davutoğlu’ndan ‘zorunlu din dersi’ne IŞİD’li savunma
17 Eylül 2014 12:54

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AİHM’nin verdiği zorunlu din dersi kararına ilişkin üstü kapalı IŞİD’i ima ederek, “Din dersleri bize gereklidir. Çünkü etrafımızdaki radikalleşmeleri görüyoruz” dedi.

 

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye’de zorunlu din dersi uygulamasına derhal son verilmesini istedi.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, çevremizdeki radikal gruplara karşı din dersinin gerekli olduğunu söyledi.

 

 

“Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor” diyen Davutoğlu, şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye’de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil.” ifadesini kullandı.

 

 

Kürtçe eğitim

 

 

Davutoğlu, Kürtçe eğitim veren okulların mühürlenmesi üzerine çıkan gerginliğe,“Bu şiddete, bu teröre de bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bunu herkes bilmeli. Aksi takdirde en fazla o bölgede yaşayan çok samimi vatandaşlarımızın çocukları etkilenir, öğretmenleri etkilenir. Bütün vatandaşlar, bütün kurumlar da bilmeli ki Türkiye bir hukuk devletidir ve kamu düzeni esastır. Herkes kafasına göre ‘Ben burayı okul ilan ettim, şu eğitimi vereceğim’ derse, bir müddet sonra kaos çıkar.” yorumunu yaptı.