Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar: Çözüm sürecini kurban etmeyiz!

Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar: Çözüm sürecini kurban etmeyiz!
8 Ekim 2014 20:41

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair konularda açıklama yaptı. İşte o açıklamalardan satırbaşları:

 

Son derece antidemokratik ve halkın canına malına kastederek çağrı yapması demokrasiye aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yurtdışındra çok acğı olaylar yaşanıyor obabilir. Bu acılı olaylar dolayısıyla hiç kimse bunları Türkiye içine yansıtamaz. Kobini’de yaşanan olaylardan sonra bu kardeşlerimize sahip çıktık. Bu kardeşlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne sığındılar. Arapların, Kürtlerin katledilmesine göz yumanlar bilsinller ki Türkiye’nin adalet ortamına sığındılar. Ağar Türkiye’de bir kargaşa ortamı yaratılma istenriyorsa onlar da bilmelilerdir ki Türkiye’ye onlar da sığınacaklar.

 

”TÜRKİYE’Yİ İTHAM ETMEK DOĞRU DEĞİL”

 

Türkmenller katledilirken susanların şimdi cağrı yapması düşündürücüdür. Sanki Kobani olayları yeni başlamış ve Türkiye sessiz kalmış gibi Türkiye’yi itham etmek doğru değildir. Şimdi şunu sormak gerekir: Kobani’deki Türkleri savunmak için Türkiye’deki Kürtlere zulüm etmek hangi mantığa sığar. Türkiye Cumnuriyeti’nin vatandaşları arasında bir fark yoktur.

 

”AYNI ÖLÇÜDE KARŞI ÇIKACAĞIZ”

 

Sizler bizim için tarihin emanetisiniz. Bu vandallara aynı ölçüde karşı çıkacağız ve tedbirlerimizi alacağız. CHP Genel Başkan yardımcısı tweet yolluyor Gezi’yle bir tutup halkı sokağa çağırıyor. Milletimiz binları cok iyi görüyor. Kamu düzeni tesis etmek konusunda hiçbir tereddüt göstermeyeceğiz. Nasıl bir vandalızmin tırmandırılmaya çalışıldığını hepiniz görüyorsunuz. Bütün vatandaşları sükunetle olayları takip etmeye çağırıyorum. Sakın ola bir tahrike kapılmayın. Hiç kimse çözüm sürecinin arkasına saklanarak bunu kullanarak kamu düzenini bozmaya çalışırlarsa bilsinler ki bunlara gerekli olanı yaparız. Çözüm sürecini vandalizme kurban etmeyiz.

 

Kimse hesap sorulmasını düşünmesin tek hesap soracağız. Başta çağrı yapan HDP olmak üzere siyasi partilere sesleniyorum. Bu çağrıyı yapanlar şimdi bi çağrının altında kaldıklarını hissediyorlardır. Ana muhalefet partisine de sesleniyorum. Kılıçdaroğlu genel Başkan yandımcısına sormalıdır. o tweet’i neden attı? Halkı sokağa neden çağırdı?

 

Bu olaylarda malesef istismar edilen çoçukları öne sürerek bu vandalizme alet edenler suç işliyorlar. Kimyasal silah kullanımına, scud füzelerine, varil bombalarına sessiz kalanlar, Kobani’de bir anda Türkiye’nin bu meseleyi çözmesi gerektiği gibi uluslararası algıyı oluşturmaya çalışıyorlar. Bütün bu gelişmelerin vebali öncelikle BM Güvenlik Konseyi’nin ve daimi 5 üyenin üzerindedir.

 

Uluslararası topluma sesleniyorum. Uluslararası toplum Suriye’deki bütün kardeşlerimi güven altına almadıkça bu olayların arkası kesilmez.