Cumhuriyeti yaşatmak anlamakla başlar

Cumhuriyeti yaşatmak anlamakla başlar
27 Ekim 2014 08:41

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Cumhuriyet Bayramı’nın 91 ci yıldönümünü kutlama hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

EY BÜYÜK TÜRK MİLLETİ! HALKIN HABERCİSİ AİLESİ OLARAK
CUMHURİYETİMİZİN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.
NİCE CUMHURİYET BAYRAMLARINI HEP BİRLİKTE KUTLAMAYI DİLİYORUZ.

 

 

İslam dini mübarek günleri İman ve İhlasla kutlamamızı nasıl gerektiriyorsa, Milli tarihimizin bizlere armağan ettiği Milli günlerini kutlamak da Milli bir vazife olup, aynı duygularla kutlamamız gerekir.
Yakın tarihimizin en önemlilerinden biri de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıdır.

 

 

Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla Büyük Türk Milletini emin ve güçlü bir istikbal yoluna koyduğu kadar, samimi fikirlerde ve ruhlarda meydana getirdiği asayiş itibariyle tamamen bir hayatın müjdecisi olmuştur.

 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün erişilmez kişiliği (Dehası) ve Büyük Türk Milletinin ruhundaki sonsuz Vatan sevgisiyle mayalanmış Cumhuriyetimiz, Türk Halkını derinden heyecanlandırıp, duygulandırıyor. Cumhuriyet; ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünü anlatır.

 

 

Cumhuriyet, 91 yıldır Milli beraberlik ruhumuza canlılık kazandıran harekatları anlatır. Cumhuriyet, geleceğimizi teminat altına alma idealimizdir.

 

 

Cumhuriyet Bayramımızı, 25-10-2014 Cumartesi günü, üç askerin şehit edilmesiyle ülkeye yayılan yürek acısı eşliğinde idrak ediyoruz.

 
Bu yürek acısı nasıl izah edilebilir?

 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, son derece kararlı ve net düşündürücü bir açıklamasını hatırlayalım: ”Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz:” diyor.

 
Kurtuluş savaşından günümüze kadar tüm Vatan şehitleri, Cumhuriyet için, yani ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğünün muhafazası için kendilerini, hayatlarını, her şeylerini feda ettiler.

 

 

Ay-yıldızlı şanlı Türk bayrağımız dalgalandıkça, Vatan şehitlerimizin anısı Yüce Türk İslam aleminin ruhunda daima Kur’an-ı Kerim okunarak Rahmetle anılacaklardır.

 

 

Gazi Mustafa Kemal, ”Türk, esaret kabul etmeyen bir millettir. Türk Milleti esir olmamıştır. Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere canımı vereceğim.”

 
Yurtiçi ve yurtdışında ki ihanet şebekeleri iyi bilmelidirler ki, kadirşinas Türk halkı Milli birlik ve beraberlik konusunda hiç bir zaman taviz vermemiştir ve vermez de. Bu konuda bir örnek verelim: Kadirşinas Şanlıurfa halkı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91 ci yılında Cumhuriyetimize olan bağlılığını arttırarak, İman gücü ile devam ettirmektedir. Bölgede yaşanan olaylar Türkiye Cumhuriyeti’nin önemini ve devletimizin sağlam temeller üzerinde yükseldiğini göstermektedir.

 

 

Vatan uğruna şehit olanların, aynı zamanda birer Kahraman olduklarını hafızamızda daima muhafaza etmeliyiz.

Cumhuriyeti yaşatmanın bir anlamı da, vicdan muhasebesi yaparak yaptığımız her faaliyette bir Vatani görev duygusunun açığa çıkmasıdır.

 

 

Ey Yüce Türk Milleti!

 
Alphonse De Lamartine, ”Türkler, bir ırk ve millet olmak haysiyetiyle yeryüzünün en şerefli insanlarıdır. Seciyeleri pek temiz ve yücedir. Şecaatleri bozulmaz bir kudret halindedir. Dini ve Vatani vazifeleri her tarafsız ruha saygı ve hayranlık verir. Soylulukları alınlarında ve işlerinde yazılıdır. İyi kanunları, daha iyi hükümetleri olsaydı dünyanın en birinci milleti olmak hakkını kazanırlardı. Bütün içgüdüleri asilanedir, aşırı coşku içinde yaşayan duygulu bir millettir. Onların yurdu efendiler diyarıdır; kahramanlar şehitler ülkesidir. Bence insanlığa şeref veren böyle bir milletin düşmanı olmak, insanlığın düşmanı olmaktan farksızdır. Böyle bir lekeden Allah beni korusun.” diyor.

 
Cüzdan muhasebesine odaklı olanların, Alphonse De Lamartine’nin Türk Milleti hakkındaki düşüncelerini okuyup utanmalıdırlar. Rüşvet yiyen ve göz yumanlar, para için veremeyecekleri taviz yoktur. Bu zihniyete haiz olanlar, yeryüzünün en tehlikeli insanlardır!
Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

 

ÖZDEYİŞLER

 
1- Şahsınıza kötülük eden bir düşmanı affediniz, lakin Vatanınıza ve milletinize kötülük eden bir kimseyi, asla affetmeyin. (Hz. Ali (r.a.))
2- Sahipsiz olan Vatanın batması haktır. Sen sahip olusran, bu Vatan batmayacaktır. (Mehmet Akif Ersoy)
3- Vatan sevgisi; ruhları, kirden kurtaran en kuvvetli rüzgardır. (Gazi M. Kemal Atatürk)
4- Vatan, bize kılıcımızın ekmeğidir. (Namık Kemal)
5- Vatan sağlığa benzer, değeri, kaybedilince anlaşılır. (Süleyman Nazif)
6- Vatan, çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir. (Tefvik Fikret)
7- Vicdan muhasebesi yaparak, Vatan sevgisini ruhunda taşıyan idareci, namusu ve şerefiyle görevini yerine getirendir. (Numan Aladağ)
8- Vatansevgisi, asil ruhlar için, ne mukaddes bir kelimedir. (Voltaire)
9- Herhangi bir erkeğin veya kadının, benim yaptıklarımı yapabileceğinden en ufak bir şüphem uok, yeter ki onlar da aynı çabayı gösterip, aynı umudu ve güveni içlerinde barındırsınlar. (Mahatma Gandhi)

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun