Çok İyi Vücudun Ölçüsü Nedir?

Çok İyi Vücudun Ölçüsü Nedir?
21 Ekim 2019 10:32

İnsanlar ayna karşısındaki görüntülerinden her zaman memnun olmayabilir. Hem sağlıklı bir yaşam için hem de vücudu şekle sokmak için spor salonlarına gidip, spor yapmak önemlidir. Son zamanlarda vücut geliştirme çılgınlığının baş göstermesi ile birlikte ideal vücudun nasıl olması gerektiği ile ilgili tartışmalar da baş göstermiştir. Body Building sürecinde kas kütlesinde meydana gelen artış, yağ tabakasındaki incelme vücudu ciddi anlamda düzgün bir şekle sokacaktır.

 

İdeal kilo boya göre hesaplanır ve bu birim vücut kitle indeksi olarak adlandırılır. İdeal vücut kitle indeksi 18,5 ile 25 arasındadır. Ancaj tek başına vücut kitle indeksi yeterli olmayabilir. Yağ ve kas oranı oldukça önemlidir. İdeal kilo yaşa bağlı değildir. 20 -25 yaşlarına kadar yaş artığı sürece ağırlık da artacaktır. Ancak yaş ilerledikçe kas kütlesini korumak zorlaşacağından kilomuza dikkat etmek zorundayız. Bu yüzden fitness antrenmanlarınızı düzenlemek kadar beslenmemize de dikkat etmek zorundayız.

 

İnternette bazı kaynaklarda ideal kol, bacak, omuz gibi ölçüleri bulmak mümkündür. Ancak doğru yaklaşım vücudu parçalara ayırarak çalışmak değil maksimum güç, kuvvet, hız ve estetik gibi faaktörleri baz alarak çalışmaktır. Profesyonel birinden ya da bir spor salonu antrenörünüden yardım alarak vücudunuzun hasar almasına engel olabilir ve kısa zamanda daha çok yol kat edebilirsiniz. Her gün tartılmak, her antrenmandan sonra tartılmak da yapılacak en büyük hatalardan biri olacaktır. Yeni başlayanlar için iki haftada bir, ileri düzey için ayda bir tartılmak yeterli olacaktır.

 

Genetik Yatkınlık

 

Aynı boyda, aynı kiloda ve aynı kas kütlesine sahip insanların görünümü oldukça farklı olabilir. Bunun sebebi kemik yapısı, kasların başlangıç ve bitme noktaları ve kas lifleri gibi genetik etkenlerdir. Fitness ve egzersizin olması gerektiğinden çok daha farklı bir yere gitmesinin sebebi illegal ve sağlığa zararlı performans arttırıcılardır. Doğal vücut geliştirme adı altında pazarlanan ürünler için kullanılan modeller genellikle bu yollarla, hatta çılgın dozlarda doping kullanarak insanların ilgisini çeker bir hale bürünüyorlar. Bunun yanı sıra doğal vücut geliştirme ile de atletik, sağlıklı, estetik ve mutlu bir şekilde spor yaşamına devam etmek mümkündür. Canavarlaşma gibi bir durum doğal vücut geliştirmede mümkün değildir.

 

Doğal Vücut Geliştirme ile Hangi Ölçülere Kadar Ulaşılabilir?

 

Kütle standartları boylarına göre değişen sporcular için uygun olan yağ oranı yüzde 6 – 8 arasında değişmektedir. 1.88 boy için 89 kg ağırlık, 1.85 boy için 86 kg ağırlık gibi ölçütlerin yanı sıra squat, bench press, deadlift gibi de güç standartları önemlidir. Her sporcu aynı genetik potansiyelde değildir. Hepimizin avantajlı ve dezavantajlı yönleri vardır. Ek maddeler olmaksızın canavarlaşma, ölçüsüz kas artışı gibi bir durum söz konusu değildir.

Tanıtım:

Sakarya’da spor salonu arıyorsanız; yandaki linkten ilgili bir firmaya ulaşabilirsiniz.