Çivril’e şehit ateşi düştü

Çivril’e şehit ateşi düştü
30 Temmuz 2015 18:43

Şırnak’ta izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen güvenlik güçlerine PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sırasında şehit olan 3 askerden Piyade Er Ömer Kağan Kandemir’in (21) Denizli’nin Çivril ilçesindeki baba evine acı haber tez ulaştı.

 

Vatani görevini Şırnak’ta yapan Ömer Kağan Kandemir’in şehit olduğu haberi, Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndan gelen bir subay ve Çivril Kaymakamı Orhan Burhan tarafından bugün saat 15.00 sıralarında, mobilya ve beyaz eşya mağazası işleten baba Ergun Kandemir’e (50) sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alınca sadece “Eyvah ben yandım. Yandım Allah’ım” diyebilen şehidin babası Ergun Kandemir’in ağzını bir daha bıçak açmadı. Sinir krizi geçiren baba Ergun ve anne Ayşe Kandemir’e (48) sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapıldı. Şehidin fenalaşan diğer bazı yakınlarına da sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalede bulunulup, tansiyonları ölçüldü. Piyade Er Kandemir’in şehit olduğunu haber alan yakınları ve komşuları Akpınar Mahallesi, Yakut Sitesi’ndeki evine akın etti. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

 

Harun (25) isminde bir ağabeyi bulunan şehit erin terhisine 2 ay kaldığı öğrenildi. Askere gitmeden önce babasının mobilya ve beyaz eşya mağazasında çalışan ve bekar olan şehit erin en son 2 ay önce ziyaretine gelen anne ve babasıyla görüşüp, özlem giderdiği öğrenildi.

 

ÇİVRİLLİ ŞEHİT, KENDİSİNİ ZİYARET EDEN ANNESİNE BÖYLE SARILMIŞ

 

Şırnak’ta şehit olan Çivrilli mehmetçik Kağan Kandemir, kendisine ziyarete gelen annesine hasretle kucaklaşmış.

 

Denizli Çivrilli şehit Ömer Kağan Kandemir’in annesiyle kavuştuğu o duygusal anlar, şehit olmasının ardından sosyal medyada paylaşıldı. İzleyenlerin yüreklerini dağlayan görüntülerde şehit Kandemir’in annesine doğru koştuğu ve sarıldığı anlar yer alıyor. Görüntülerde, şehidin şafağının 100 olduğu zaman arkadaşları tarafından suyla ıslatıldığı görüntülerde bulunuyor.

 

“VATAN SAĞOLSUN”

 

Evinde taziyeleri kabul eden şehit erin babası Ergun Kandemir, “Dönmek nasip değilmiş. Oğlumla iki gün önve Wattsup’tan görüştüm. ‘Baba F-16’lar buraları bombalıyor. Ancak, ben çok iyiyim’ demişti. Ondan sonra bir daha görüşemedik. Vatan sağolsun” dedi.
Öte yandan şehit er Ömer Kağan Kandemir cenazenin yarın (cuma) yapılacak askeri törenin ardından havayoluyla memleketi Denizli’le gönderileceği bildirildi. Çardak Havaalanı’ndan alınacak cenaze Çivril’e getirilerek Yeni Cami’de askeri tören düzenlenecek. Cenazenin geliş saatine göre ya Cuma namazının ardından ya da ikindi de kılınacak namaz sonrası yehidin cenazesi Çivril İlçe Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

Ferah IŞIK – Ramazan ÇETİN – Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli), (DHA)